Увеличение клиренса на Алтее ХЛ

Шины, диски, тормозная система, подвеска, амортизаторы, рулевое управление, механизмы управления, педальный узел, передняя и задняя ось, дифференциал...

Модератори: Olka, KakTus08

vic
Младший Лейтенант
Младший Лейтенант
Автомобиль: ALTEA 1.9

Re: Увеличение клиренса на Алтее ХЛ

Повідомлення vic »

Tigra_1.6 писав:а Вы в курсе что есть такая машина как фр и что, там точно такая (настройка) ходовка???
Я в знаю які існують ФР та КУПРИ в тому числі дизельні і їх різниці в ходовій. Ця тема про те як підняти машину , можливо хтось зі своєї Альтеї 1.6 хоче зробити КУПРУ так це інший напрямок і для цього треба іншу тему.
Як більшість людей що купили СЕАТи у офіційній ділерській мережі думав що купую машину що якось
підготовлена під наш ринок , ділери всіх дурили і дурять що машини під погані дороги і під паливо яке
в нас продають. Ті ж самі ФР та КУПРИ офіційно не поставляються тому що вони не витянуть гарантії в наших умовах.
Не загорами зима і всі ми водії знову будемо відчувати якість роботи комунальних служб і будуть
знову засніжені та не прибрані дороги по якх буде дуже зручно пересуватись з заниженим кліренсом.
Tigra_1.6
Полковник
Полковник
Автомобиль: Superb 1.8t
Контактна інформація:

Повідомлення Tigra_1.6 »

я как раз писал именно в эту тему, и хотел предостеречь, что поднятие машины от стока проставкими-- это не правильно и сильно повлияет на ходовые качества и не как не улучшит проходимость, вы просто поедете чють дальше
vic
Младший Лейтенант
Младший Лейтенант

Повідомлення vic »

vic писав:Сравнивал клиренс своей АЛЬТЕИ с ФРИТРАКОМ разница незначительная , сравнение производил по нижней кромки дверей , спереди ФРИТРАК выше на менее 10мм а задняя часть ФРИТРАК више на 5мм.
В гаммі випуску ФРІТРАКІВ появились машини з меншими двигунами (тобто легшими моторами) а також передньо-привідні версії і тепер можливо для варіанта заміни пружин і амортизаторів базуватись на аналоги ФРІТРАКІВ по заводу. Провів замір висоти відносно лінії дверей до рівня землі в передньо-привідного ФРІТРАКА з моторм 1.4 TSI модельного 2011 року і вийшло що він трохи нижчий чим ФРІТРАК які раніше продавались так 10-15мм, хотя розмір колес одинаковий.
verbov
Солдат
Солдат

Повідомлення verbov »

Добрый день всем, уважаемые одноклубники!

Периодически читаю данный форум и наталкиваюсь на Ваши очень интересные мысли.
Со своей стороны хочу заметить, что:
1. После подъема своей Алтеи ХЛ 2,0 ФСИ на 4 см прошел около 10 тыс. км и ни одной проблемы не возникло (подъем спереди - проставками, сзади - доп.подрамник);
2. После любого подъема ОБЯЗАТЕЛЬНО надо проверить развал-схождение (и лапша на уши "если никуда не ведет-не стоит делать и тратиться" никак не есть карашо), особенно - сзади;
3. Лично знаю человека в Киеве, кот. после чтения этого же форума и подъема "быстро и дешево" своей кормы с пом.ланосовских проставок (за 30 грн.) под штатные пружины уже 2 раза менял резину, т.к. "поймать" развал-схождение сзади ему мастера не могут и два комплекта резины сжевано по краю;
4. Прелесть (это не реклама!) проведенных в моем случае работ состоит именно в том, что не надо покупать какие-то сомнительные б/у запчасти (неизв.сколько и как ходившие, да еще от других машин), или дорогие новые (конечно при условии, что у Вас, как и у меня - сравнительно свежая не убитая ходовая и нет нужды в такой замене просто по пробегу), а вся система монтируется "под" штатные амортизаторы и пружины, и кузов просто "отодвигается, приподнимается" от штатной родной ходовой;
5. Управляемость, если сильно придираться, ухудшилась процентов на 10, и только за счет смещения центра тяжести всего авто вверх и соотв. неск.большего крена в резких поворотах на скоростях больше 50-60 км/ч, но я мало знаю людей, которые "лихо ввинчиваются" в повороты на в принципе семейном авто, да еще с детьми и женами, как многие мои знакомые;
6. Никаких "пробоев", или наоборот "проваливания", несрабатывания амортизаторов нет и не было, машина по прежнему средне мягкая и устойчивая;
7. Ездить-то как раз стало дальше - т.е. можно заезжать туда (и я не говорю про леса и болота, хотя там с семьей на пикник - теперь без проблем), куда раньше как раз высота защиты картера от земли и не пускала, даже в стольном граде Киеве.
8. И главное - душевный покой - НИ ЕДИНОГО чирканья пузом, скрежета из-под днища за прошедшее после подъема авто время! Лично для меня это дорогого стоит.

Но решение каждый должен принимать сам, я никого ни что не агитирую. Я очень доволен!
Удачи.
Вадим.
vic
Младший Лейтенант
Младший Лейтенант

Повідомлення vic »

vic писав: В гаммі випуску ФРІТРАКІВ появились машини з меншими двигунами (тобто легшими моторами) а також передньо-привідні версії і тепер можливо для варіанта заміни пружин і амортизаторів базуватись на аналоги ФРІТРАКІВ по заводу. Провів замір висоти відносно лінії дверей до рівня землі в передньо-привідного ФРІТРАКА з моторм 1.4 TSI модельного 2011 року і вийшло що він трохи нижчий чим ФРІТРАК які раніше продавались так 10-15мм, хотя розмір колес одинаковий.
Ситуацйія з кліренсами ФРІТРАКІВ така, ті що з остатніх поставок на Україну 2011 модельного року являются європейської комплетації ( по наклейці X5L) і на 15мм мають менший кліренс від тих що були раніше в продажі ( на наклейці код X4М). Тобто по заводу в СЕАТах вже є куча різних варіантів.
сеатовод
Генерал-Лейтенант
Генерал-Лейтенант
Автомобиль: SEAT altea

Повідомлення сеатовод »

VADIM писав:Перед-два металевих кільця по 1.5 см.,зад-гумові підставки від Ланоса по 3 см.Керується досить непогано!
"VADIM",скажіть будь ласка,гумові підставки з Ланоса ставили знизу під пружину,чи зверху на пружину? І як саме зжимали пружину? Бо я пробував стяжками для пружин- нічого не виходить.
Любіть Україну, тримайте порох сухим...
VADIM
Старший Лейтенант
Старший Лейтенант
Автомобиль: ALTEA 1.9 TDI

Повідомлення VADIM »

Сильно не вникав в деталі самої роботи,але чітко знаю що під пружини.Машина висіла на під*йомнику і мабуть пружина стискалась вагою самоі машини.Але після задка прийшлось піднімати і передок,томущо сильно опустився відносно задка
[img]http://forum-lines.ru/rez/ab177791.gif[/img]
сеатовод
Генерал-Лейтенант
Генерал-Лейтенант

Повідомлення сеатовод »

VADIM писав:Сильно не вникав в деталі самої роботи,але чітко знаю що під пружини.Машина висіла на під*йомнику і мабуть пружина стискалась вагою самоі машини.Але після задка прийшлось піднімати і передок,томущо сильно опустився відносно задка
Дякую. :friends:
grab
Старший Лейтенант
Старший Лейтенант
Автомобиль: SEAT Altea XL 2.0 FSI
Контактна інформація:

Повідомлення grab »

В Виннице кто-то может проделать данную процедуру (подъём с проставками и подрамником), если есть специалисты - отзовитесь!
Altea XL 2.0 FSI 2008г. типтрон
In_Spector
Участник клуба
Автомобиль: ALTEA 1.9TDI BXE

Повідомлення In_Spector »

Доброго всім дня!
Поділюсь враженням від проробленої (не мною) роботи щодо підняття кліренсу.
Передісторія: купив машинку із заводським кліренсом. Не проїхавши і 5 тис. відчуттно став зачіпати будь-які нерівності наших "доріг" а про бездоріжжя і годі казати. В звязку із проблемою, я так думаю, попередній власник (дуже йому дякую) поставив металевий захист на піддон. Проблему захисту частково було цим вирішено, однак частково. Оскільки в місці, де був закріплений захист, - кліренс став ще меньшим. А отже було прийнято остаточне рішення про підняття машинки. Перечитавши купу "літератури", вирішив це питання віддіти до рук майстрів. Наскільки я зрозумів, той майстер, який погодився зайнятися цією процедурою - вже не перший фольц-сеат піднімав.
Результат: машинка піднялася на відчутних 4 см, зад навіть 5 см. Відчуття: прикольно коли сідаєш в машину - ніби вже і не легкова а справжній бус. Проїхав вже 6 тис. - враження тільки позитивні. Жодного впливу на електронні системи не спостерігається (ABS, ESP). Машинка навіть стала трошки вальяжнішою. Однак, відчувся і один недолік - керованість при входженні в повороти на швидкості - 100 і більше - відчуття крену, але вже звик. Механізм підняття кліренсу - металеві підставки під чашки спереду та над пружини - ззаду (точно не скажу - зі слів майстра). Робота зроблена професійно і якісно - всього в межах 1000 грн (робота, матеріал, геометрія).
Координати майстра - через емейл :rally:
[url=http://forum-lines.ru/][img]http://forum-lines.ru/rez/ab177655.gif[/img][/url]
In_Spector
Участник клуба
Автомобиль: ALTEA 1.9TDI BXE

Повідомлення In_Spector »

Недовго радів я піднятим кліренсом. Може мій досвід комусь стане в пригоді.
Пройшло біля місяця часу з моменту підняття на 4 см шляхом, описаним вище. Спочатку враження були тільки позитивні, не рахуючи нюансів щодо крену в поворотах і незвичної посадки приїзді. Однак, буквально місяць назад відчув стуки (спочатку знизу правої передньої сторони, потім зліва). Так поїздивши, вирішив таки "перервіритися".
Діагностика показала - "пішли спати" сайлентблоки передніх ричагів. Аналіз причин та наслідкив також показав, що це сталося внаслідок якраз тих надмірних коливань кузова по відношенню до ходової частини. Задня частина видно міцніша, хоча там підйом був більший, але ще ціла. Відтак прийнято рішення "опустити" машинку все тим же методом, шляхом зточування металевих "шайб" - наполовину (замість 4-4,5 см до 2-2,5). Було замінено сайленти та відповідно зробивши після цього геометрію - машинка стала нижча, однак, знов відновилась інформативність в керованості (без кренів та завалювань на поворотах та під час проїзду ям та нерівностей). Машинка стала як би резвіша.
Висновок: я розумію, що будь-яке втручання в заводські параметри незмінну впливають не просто на технічний стан, а й вцілому на безпеку. Тому вибір в даному випадку "золотої середини" є оптимальним, на мій субєктивний погляд. Роботу робив той же майстер. І коли я приїхав до нього - він тільки посміхнувся, видно відчував, що я скоро приїду. Врешті, ями я "ковтаю" без зацепів, керованість та стабільність відновиласть. Тепер тільки час покаже результати роботи.
Все написане субєктивна думка, а не призив до дій. аналізуйте і приймайте виважені рішення. :black_eye: :read: :russian:
[url=http://forum-lines.ru/][img]http://forum-lines.ru/rez/ab177655.gif[/img][/url]
ToLida
Участник клуба
Автомобиль: Seat Tolida SW 1.6i

Повідомлення ToLida »

Короче, майстер заробив двічі: раз - поставив, два - зняв! :rofl:
[url=http://forum-lines.ru/][img]http://forum-lines.ru/rez/ab170872.gif[/img][/url]

[b][color=#BF00BF]Аж КАПЕЦЬ як все АЛІҐАНСЬКО!!![/color][/b]
bvp2307
Полковник
Полковник
Автомобиль: Toledo 2.0 FSI

Повідомлення bvp2307 »

In_Spector писав: Діагностика показала - "пішли спати" сайлентблоки передніх ричагів. Аналіз причин та наслідкив також показав, що це сталося внаслідок якраз тих надмірних коливань кузова по відношенню до ходової частини.
сайленты передних рычагов у нас фактически расходник :) и умирают по нашим ямкам довольно быстро и без подобных работ
сеатовод
Генерал-Лейтенант
Генерал-Лейтенант

Повідомлення сеатовод »

bvp2307 писав: сайленты передних рычагов у нас фактически расходник :) и умирают по нашим ямкам довольно быстро и без подобных работ
+100000,я читал на офф.форуме шкодоводов,что сайленты СЕАТа отличаются от фольксовских и шкодовских жесткостью,но в то же время они хоть и жестче - ходят дольше.
Начал спрашивать в магазинах,оказывается что их надо заказывать,в отличии от фольксо-шкодовских,к тому же они ощутимо дороже.
Себе ставил несколько раз несеатовские,ходят совсем чепуху. Следующий раз буду раскошеливатся...
Почитать можно тут- http://www.skoda-club.dn.ua/blog/podojd ... -01-07-241
bvp2307
Полковник
Полковник
Автомобиль: Toledo 2.0 FSI

Повідомлення bvp2307 »

сеатовод писав: сайленты передних рычагов у нас фактически расходник :) и умирают по нашим ямкам довольно быстро и без подобных работ
+100000,я читал на офф.форуме шкодоводов,что сайленты СЕАТа отличаются от фольксовских и шкодовских жесткостью,но в то же время они хоть и жестче - ходят дольше.
Начал спрашивать в магазинах,оказывается что их надо заказывать,в отличии от фольксо-шкодовских,к тому же они ощутимо дороже.
Себе ставил несколько раз несеатовские,ходят совсем чепуху. Следующий раз буду раскошеливатся...
Почитать можно тут- http://www.skoda-club.dn.ua/blog/podojd ... -01-07-241
Я, с подачи Олег-а поставил шкодовские - посмотрим :-D
Відповісти