а відстань від зупинки до пішоходного переходу як заміряється? Від знаку до знаку, чи від кінця зупинки до знаку? 50 метрів там походу нема...

Модератори: Olka, APod, ToLida
Весело, але який практичний зміст несуть такі поради?crayfish писав:Як правильно "виховувати" працівників ДАІ
тиць
Є така штука як виконавча служба, як що за три місяці дайці не подали у вик.службу справу до примусового притягнення штрафу - тоді постанова (от тут я точно не знаю, тре ритись в кодексах), начебто скасовується... але дайці подають у вик. сл. справу тоді, коли минув термін оскарження, (10 діб) - далі у вик. сл. відкривається провадження про примусове притягнення до сплати штрафу чи арешт на власність - це триває значно довше 3-х міс. (знову-ж таки, це тре див. у відповідних нормативних актах - я за це ще не брався, але згодом візьмусь - обов"язково тре знати ці строки).Sunflower.UA писав:Ось у мене є ще одне запитання, не впевненний що розую цю норму вірно.
"Дія" протоколу (чи дія штрафу (плутаюсь) про адміністративне порушення складає 3 місяці - чи не повинен був суд, якщо все Це затягнулося на рік, автоматично скасувати штраф?
В мене оригінал ухвали суду забрала виконавча служба - мовляв це їм потрібно для закриття виконавчого провадження, собі я копію ухвали залишив. Загалом немає проблем, щоб отримати ще один примірник ухвали суду з мокрою печаткою - просто пишете заяву довільної форми в канцелярії суду.ymyk писав:В мене є позитивне рішення суду по справі про адмін. правопорушення. В ньому говориться, що штраф і постанова скасовується.
Питання: куди мені потрібно його занести і чи потрібно нести оригінал чи можна копію?
Те, про що писав Crayfish стосується саме постанови, а в "твоїй" нормі, Sunflower.UA, написано про протокол, на підставі якого має бути винесена постанова про накладення адмінстягнення. Так от, якщо постанова протягом вказаного терміну не прийнята, то протокол втарчає свою силу. Якщо ж мова про суд, то я так розумію, що постанова таки була винесена і тут йдеться про її оскарження. В такому випадку суд не має підстав для скасування її за цією нормою.Sunflower.UA писав:Ось у мене є ще одне запитання, не впевненний що розую цю норму вірно.
"Дія" протоколу (чи дія штрафу (плутаюсь) про адміністративне порушення складає 3 місяці - чи не повинен був суд, якщо все Це затягнулося на рік, автоматично скасувати штраф?