Трохи перепочивши, та отримавши "відмазки" на запити з міністерства і ГУ МВС У у Лв. обл. написав нову заяву - тепер вже на ім"я нач. ГУ МВС у Лв. обл. - до речі з подачі чиновників того самого управління - мовляв, напишіть весь ланцюжок ваших скарг та заяв (із копіями) і передайте це через приймальню начальнику. Так і зробив - сьогодні занесу.
ось сама заява:
Високодостойний пане начальнику!
Мною – Віталієм Михайловичем 29 грудня 2010 року було надіслано кур’єрською доставкою до начальника Відділу Державної Автомобільної Інспекції з Обслуговування Адміністративної Території м. Львова та Автомобільно-Технічної інспекції при ГУМВС України у Львівській області (далі по тексту: начальнику ВДАІ з ОАТ м. Львова та АТІ при ГУМВС України у Львівській обл.), цінним, рекомендованим листом із повідомленням про вручення, скаргу на неправомірні дії посадових осіб ДАІ (копії скарги, повідомлення про вручення, опису вкладення, талону кур’єрської доставки, фіскального чеку додаються). Дана скарга була вручена 04 січня 2011 року (за даними повідомлення про вручення поштового відправлення).
Проте, станом на 10 лютого 2011 року я не одержав жодних письмових відповідей чи рішень, щодо розгляду даної скарги.
Відповідно до ст.20 Закону «Про звернення громадян» звернення розглядаються і вирішуються у термін не більше одного місяця від дня їх надходження. Крім того, згідно зі ст.19 Закону органи державної влади і місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації незалежно від форм власності, об'єднання громадян, засоби масової інформації, їх керівники та інші посадові особи зобов'язані письмово повідомляти громадянина про результати перевірки заяви чи скарги і суть прийнятого рішення.
Таким чином, в порушення цих вимог Закону письмової відповіді про результати розгляду звернення не направлено, повністю проігноровано мої права та захист певних порушених прав.
Зважаючи на такі обставини, в діях керівника чи посадової особи підприємства, установи, організації вбачаються ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого ст.212-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме: «…несвоєчасне або не повне надання інформації у випадках, коли така інформація підлягає наданню на запит громадянина відповідно до Закону України «Про звернення громадян».
Також мною, 10 лютого 2011 року було направлено заяву про порушення вимог чинного законодавства посадовими особами до прокуратури м. Львова, дану заяву було доставлено до прокуратури м. Львова 16 лютого 2011 року (за даними повідомлення про вручення поштового відправлення).
Згідно п. 2.22 Наказу №77 від 26.02.2009 “Про затвердження Інструкції з оформлення працівниками Державтоінспекції МВС матеріалів про адміністративні порушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху”: “У разі скасування постанови в справі про адміністративне правопорушення внаслідок її неправомірного винесення за даним фактом проводиться службова перевірка. Стосовно винної посадової особи відповідно до положень Закону України “Про Дисциплінарний статут органів внутрішніх справ України” ( 3460-15), вживаються заходи дисциплінарного впливу, відомості про які додаються до матеріалів перевірки.”
Згідно ч. 2 ст.25 Закону україни “Про міліцію”: “При порушенні працівником міліції прав і законних інтересів громадянина міліція зобов'язана вжити заходів до поновлення цих прав, відшкодування завданих матеріальних збитків, на вимогу громадянина публічно вибачитися.”
На підставі викладеного, керуючись ст.19, ст.40 Конституції України, ст.ст. 15, 18 Закону України «Про звернення громадян», ст.212-3, Кодексу України про адміністративні правопорушення, ч. 2 ст.25 Закону україни “Про міліцію”, п. 2.22 Наказу №77 від 26.02.2009,
ПРОШУ:
• розглянути по суті заяву у визначені законодавством строки;
• провести службову перевірку по факту порушення ст. 18, ст. 20 ЗУ «Про звернення громадян»;
• вжити заходів щодо зобов’язання начальника ВДАІ з ОАТ м. Львова та АТІ при ГУМВС України у Львівській обл., розглянути звернення, прийняти рішення та забезпечити його виконання;
• вжити заходів, щодо посадових осіб, які причетні до порушення вимог чинного законодавства (ст. 18, ст. 20 ЗУ «Про звернення громадян»);
• про результати розгляду заяви повідомити мене письмово.
Додатки:
• Копії скарги, повідомлення про вручення, опису вкладення, талон кур’єрської доставки, фіскального чеку (6 арк.);
• Копія заяви до прокуратури, та копія повідомлення про вручення (3арк.);
• Копія ухвали Личаківського районного суду про відкриття провадження по справі (2арк.);
• Копія постанови Личаківського районного суду про скасування постанови про притягнення мене до адміністративної відповідальності, та визнання дій інспектора протиправними (1 двосторонній арк.);
• Копія протоколу про вчинення адміністративного правопорушення
серії ВС № 174672 від 28.11.2010 (1 аркуш);
• Копія постанови про притягнення мене до адміністративної відповідальності серії ВС № 269529 від 28.11.2010 (1 аркуш);
З того всього я тепер знову вичікую на:
1 - відповідь і реакція прокуратури.
2- відповідь і реакція з ГУ МВС Льв. обл.