Флуд про "ДАЙців"
Модератори: Olka, APod, ToLida
- puff
- Участник клуба
- Автомобиль: Seat Ibiza Sport 2.0
- Контактна інформація:
Re: Флуд про "ДАЙців"
В нашій державі може бути все.
Їн поступає, бо ніхто того зробити не хоче. Це ж елементарна процедура, яку будь-який програмер-початківець їм автоматизує. Питання тільки в тому, а нафіга...?
Їн поступає, бо ніхто того зробити не хоче. Це ж елементарна процедура, яку будь-який програмер-початківець їм автоматизує. Питання тільки в тому, а нафіга...?
[img]http://puff.orgfree.com/NightIba.gif[/img] [url=http://mova.ridne.net/profile/2361][img]http://mova.ridne.net/profile/2361/2.png[/img][/url]
- LiloDrako
- Генерал-Майор
- Автомобиль: Seat Toledo 1.6 Superwage
- Контактна інформація:
Вот именно. Но им этого просто НЕ НУЖНО. Казначейству выгодно что-то где-то недоперечислять и т.д. и т.п. Хотя наверное неправильно говорить за всех что-то, что сказала тетя Маня тете Мусе где-то за забором пару лет назад спьяну или спросоня.puff писав:В нашій державі може бути все.
Їн поступає, бо ніхто того зробити не хоче. Це ж елементарна процедура, яку будь-який програмер-початківець їм автоматизує. Питання тільки в тому, а нафіга
Все вышесказанное - IMHO.
С уважением, Lilo.
С уважением, Lilo.
- ymyk
- Участник клуба
- Автомобиль: Octavia A7 1.4 TSI DSG
Сьогодні теж оплатив штраф. Почитав форум і тепер не знаю чи нести платіжку в ДАІ чи ні.
Прописаний в одному місці, а проживаю в іншому, тому впевнений що якщо шось і прийде з виконавчої служби то я нічого не отримаю.
In_Spector підкажи як правильно зробити.
П.С. Згадалась фраза демотиватора "Всё правильно сделал"
Прописаний в одному місці, а проживаю в іншому, тому впевнений що якщо шось і прийде з виконавчої служби то я нічого не отримаю.
In_Spector підкажи як правильно зробити.

П.С. Згадалась фраза демотиватора "Всё правильно сделал"

- puff
- Участник клуба
- Контактна інформація:
Якщо я нічого не плутаю, то вчасно оплачені квитанції приймаються поза чергою.
Приймають на Городоцькій з 14 год. і коли я там був, то була ціла купа народу але якийсь служивий виходив і забирав людей, які мали вчасно оплачені квитанції без черги.
Приймають на Городоцькій з 14 год. і коли я там був, то була ціла купа народу але якийсь служивий виходив і забирав людей, які мали вчасно оплачені квитанції без черги.
[img]http://puff.orgfree.com/NightIba.gif[/img] [url=http://mova.ridne.net/profile/2361][img]http://mova.ridne.net/profile/2361/2.png[/img][/url]
- crayfish
- Участник клуба
- Автомобиль: тимчасовий пішохід
Бляха - муха!!!
А чого я порушив - заплатив, і ще маю комусь щось показувати??! Замахала ота бюрократія.
Хай банк звітує, чи то даі подає щомісяця запити із номерами постанов, чого роботу по контролю за сплатою кидають на порушника? Для цього і є різні інстанції, бази даних, звітність, бла-бла-бла. І де у законодавстві прописано, що я маю йти в даі із платіжкою? Хай самі розбираються. Адже, як ви платите комунальні платежі - то вам Львівсвітло не рахує щомісяця борг (при умові проплати вчасно) - якось то вони то відслідковують...

А чого я порушив - заплатив, і ще маю комусь щось показувати??! Замахала ота бюрократія.
Хай банк звітує, чи то даі подає щомісяця запити із номерами постанов, чого роботу по контролю за сплатою кидають на порушника? Для цього і є різні інстанції, бази даних, звітність, бла-бла-бла. І де у законодавстві прописано, що я маю йти в даі із платіжкою? Хай самі розбираються. Адже, як ви платите комунальні платежі - то вам Львівсвітло не рахує щомісяця борг (при умові проплати вчасно) - якось то вони то відслідковують...

[URL=https://matchnow.life]Optimal casual Dating[/URL]
- In_Spector
- Участник клуба
- Автомобиль: ALTEA 1.9TDI BXE
Всіх вітаю! Прошу вибачення за неоперативність надання консультації.crayfish писав:Бляха - муха!!!![]()
Вцілому все прочитав. Із всіх відповідей crayfish - РУЛИТЬ!
По суті: якщо ви сплатили офіційно в касі по правильним реквізитам в термін! усі забогованості по сплаті штрафу, - то теоретично (наголошую) - ТЕОРЕТИЧНО! в термін до 15 діб з моменту винесення постанови про адмінправопоруешння - з казначейства повинні би були приходити фінансові звіти (матеріали) про сплату штрафів, на підставі чого інспектори з адміністратвиної практики ДАІ - закривають справу про адміністративне правопорушення. І логічно, якщо такий фтраф у 15 денний термін сплачений не був - то інспектор ДАІ такі матеріали скекровує в Державну виконавчу службу (ДВС), де нараховують згодом подвійний розмір стягення коштів. Це все теорія! Однак, на практиці жодних звітів з казначейства не надходить і надходити в принципі не може, оскільки, якщо ви зверненте увагу на платіжний документ - квитанцію про сплату - то там немає жодного реквізиту-привязки до суті скоєного правопорушення, окрім прізвище платника. Тобто за що була здійснеа сплата в розмірі "ХХХХ" - не вказано. Отже інспектор з адміністратвиної практики ДАІ не знає і не може знати - сплатили Ви штраф в термін чи ні! без надання йому особисто квитанції (копії) про сплату штрафі в термін!
Ця ситуація є вкрй невригульована в органів держ влади (казначество - ДАІ-ДВС) ні на жодному рівні чи то б законодавчо. В звязку з цим виникає постійно маса казусів, повязаних із так би мовити "вчасною несплатою штрафів", хоча водій штрафи сплачують і вчасно. Від себе скажу, що більшість обласних ДАІ неодноразово надавало пропозиції з цього питання до МВС, однак, чомусь до цього часу питання залишається відкритим.
Мої поради: при сплаті ВЧАСНОМУ штрафу і на підставі квитанції - якомога швидше зявитися до ДАІ за місцем складання протоколу в термін до 15 днів з моменту вчинення правопорушення. В іншому випадку інспектор ДАІ із за відсутності квитанції - спарву скеровує в ДВС. І тоді водію прийдеться БІГАТИ і доказувати "вчасну сплату штрафу" не тільки в ДАІ, а й в ДВС. Практика показує, що це забирає значно більше людських ресурсів (нерви, гроші, час, бензин), ніж піти занести квитанцію інспектору ДАІ. Тим більше, що саме інспектор знімає відмітку у відповідній базі даних "боржників", яка використовується тепер і при проходженні техогляду і при реєстрації-перереєстрації ТЗ і т.д. (в цьому можна бути перерконатису у інспектора).
Згідний на 1000% з crayfish - бюрократія зхамахала не тільки водіїв, а й ДАІ і той же ДВС. Але ще раз повторюся - "маємо те, що маємо" - сила закону на сьогоднішній день з цього питання в його бездії та відсутності механізму регулювання відносин.
[url=http://forum-lines.ru/][img]http://forum-lines.ru/rez/ab177655.gif[/img][/url]
- LiloDrako
- Генерал-Майор
- Контактна інформація:
Теория в нашей стране практически всегда отстает от практики. Но вопрос остается в силе:
Я заплатил, квитанцию показал, должны были снять. Кто мог "завтыкать" и кому разъяснять, что "он не прав"?Исполнительная служба говорит, что ГАИ должны были снять запрос на исполнение.
Какой будет правильный "алгоритм" действий в данной ситуации, стоит ли "доставать" тех, кто не снял?
С уважением, Lilo.
С уважением, Lilo.
- crayfish
- Участник клуба
Сорі, що знову втриндився - а яка різниця для ДВС є записі в базі чи ні??? Їх задача - примусово стягувати гроші у разі прострочення, методом арешту майна, конфіскації і т.д. Але якщо вам прийшов лист із повідомленням про відкриття на вас виконавчого провадження про несплату штрафу, а штраф вами давно оплачений - то давши копію платіжки ви автоматично доводите свою правоту, адже ви таки сплатили штраф! Виконавче провадження тут же повинні закрити на підставі того що платіжка є і борг давно погашений.
Також дуже важливо слідкувати за датами:
- постанови про притягнення вас до відповідальності (напр. штраф за пор. ПДР),
- набуття чинності даної постанови (15 діб після її винесення),
Дуже часто ДВС бере в роботу вже прострочені постанови ДАІ - за що нам доводиться платити.
Бо:
ДВС часто не дотримується вимоги Закону України «Про виконавче провадження» щодо відмови у відкритті виконавчого провадження у разі пропуску встановленого строку пред'явлення документів до виконання, визначених ст. 21 Закону України «Про виконавче провадження» і ст. 303 КУпАП. ( Стаття 21 Закону України "Про виконавче провадження" чітко встановлює, що постанови органів (посадових осіб), уповноважених розглядати справи про адміністративні правопорушення (ДАІ включно), можуть бути пред'явлені до виконання лише протягом трьох місяців. При цьому, ці строки встановлюються "з дня винесення відповідної постанови".
ДВС відкриває виконавче провадження в супереч ст. 24 Закону України «Про виконавче провадження», яка у своїй першій же частині говорить: «Державний виконавець зобов'язаний прийняти до виконання виконавчий документ і відкрити виконавче провадження, якщо не закінчився строк пред'явлення виконавчого документа до виконання...» . Також ДВС не дотримується правової норми щодо строків окремих виконавчих дій зазначених у ст. 24 частині другій Закону України «Про виконавче провадження» та пункту 3.6.2. Інструкції про проведення виконавчих дій. Відповідно до ст. 7 Закону України «Про виконавче провадження» державний виконавець зобов'язаний використовувати надані йому права у точній відповідності із законом і не допускати у своїй діяльності порушення прав та законних інтересів громадян і юридичних осіб.
Таким чинов, просто відслідкувавши необхідні дати ми можемо "відсіяти" деякі "висячі" штрафи.
Також дуже важливо слідкувати за датами:
- постанови про притягнення вас до відповідальності (напр. штраф за пор. ПДР),
- набуття чинності даної постанови (15 діб після її винесення),
Дуже часто ДВС бере в роботу вже прострочені постанови ДАІ - за що нам доводиться платити.
Бо:
ДВС часто не дотримується вимоги Закону України «Про виконавче провадження» щодо відмови у відкритті виконавчого провадження у разі пропуску встановленого строку пред'явлення документів до виконання, визначених ст. 21 Закону України «Про виконавче провадження» і ст. 303 КУпАП. ( Стаття 21 Закону України "Про виконавче провадження" чітко встановлює, що постанови органів (посадових осіб), уповноважених розглядати справи про адміністративні правопорушення (ДАІ включно), можуть бути пред'явлені до виконання лише протягом трьох місяців. При цьому, ці строки встановлюються "з дня винесення відповідної постанови".
ДВС відкриває виконавче провадження в супереч ст. 24 Закону України «Про виконавче провадження», яка у своїй першій же частині говорить: «Державний виконавець зобов'язаний прийняти до виконання виконавчий документ і відкрити виконавче провадження, якщо не закінчився строк пред'явлення виконавчого документа до виконання...» . Також ДВС не дотримується правової норми щодо строків окремих виконавчих дій зазначених у ст. 24 частині другій Закону України «Про виконавче провадження» та пункту 3.6.2. Інструкції про проведення виконавчих дій. Відповідно до ст. 7 Закону України «Про виконавче провадження» державний виконавець зобов'язаний використовувати надані йому права у точній відповідності із законом і не допускати у своїй діяльності порушення прав та законних інтересів громадян і юридичних осіб.
Таким чинов, просто відслідкувавши необхідні дати ми можемо "відсіяти" деякі "висячі" штрафи.
- crayfish
- Участник клуба
Насправді Ви нікому нічого доводити і роз"яснювати не повинні - нехай самі розбираються, а при виникненні питань до Вас - показуєте платіжку, і всього діловLiloDrako писав: Я заплатил, квитанцию показал, должны были снять. Кто мог "завтыкать" и кому разъяснять, что "он не прав"?

І ще. Напишіть заяву на ім"я нач. вашої районної ДВС із проханням дати довідку, що за вами не числиться жодних відкритих виконавчих проваджень, непогашених штрафів, а також боргів перед державою, юридичними чи фізичними особами. За два тижні Вам повинні дати таку довідку, підписану начальником і завірену гербовою печаткою.
(така довідка в мене є).
- сеатовод
- Генерал-Лейтенант
- Автомобиль: SEAT altea
Читав,що сьогодні Верховна рада проголосувала за відміну Тех.огляду. Ваша думка панове,це добре? Чи в нас натомість вигадають щось нове"болєє ізощрьонноє"?
Любіть Україну, тримайте порох сухим...
- LiloDrako
- Генерал-Майор
- Контактна інформація:
Может не надо вспоминать анекдот про фею и танкистов?сеатовод писав:Читав,що сьогодні Верховна рада проголосувала за відміну Тех.огляду. Ваша думка панове,це добре? Чи в нас натомість вигадають щось нове"болєє ізощрьонноє"?

С уважением, Lilo.
С уважением, Lilo.
- puff
- Участник клуба
- Контактна інформація:
Наразі прийняла тільки в першому читанні, а це далеко не фініш 
добре чи погано - покаже практика ал знаючи нашу систему, навряд так просто будуть віддані рельні дійки від "офігєнно молочної корови" (соррі за матюки)

добре чи погано - покаже практика ал знаючи нашу систему, навряд так просто будуть віддані рельні дійки від "офігєнно молочної корови" (соррі за матюки)

Вчера в новостях говорили, что с отменой ТО инспекторы ГАИ будут "на глаз" определять исправность автомобиля и если, по их мнению, с авто что-то не так, то они либо будут требовать устранения неисправности на месте либо запрещать дальнейшее использование автомобиля до устранения обнаруженных неисправностей.
Если это будет действительно так, а не журналисты сами так себе придумали, то в реалиях нашей страны это будет полный пи...ц.
Если это будет действительно так, а не журналисты сами так себе придумали, то в реалиях нашей страны это будет полный пи...ц.
- ymyk
- Участник клуба
- Автомобиль: Octavia A7 1.4 TSI DSG
Сьогодні "по совету друзей"
пішов в Даі віднести копію платіжки про штраф.
Прийшов я туди в 9.30. Виявилось, що прийом громадян в них з 14 до 18. Але я зробивши морду кірпічом попер в потрібні двері.
Дівчата з радістю прийняли мене, забрали копію протоколу і платіжки, звірили оригінал платіжки... і всьо.
Ніяких черг не було. Двері специфічні, відкриваються тільки з середини, а на стук вони не відкривають. Тому треба почекати, щоб хтось вийшов.

Прийшов я туди в 9.30. Виявилось, що прийом громадян в них з 14 до 18. Але я зробивши морду кірпічом попер в потрібні двері.
Дівчата з радістю прийняли мене, забрали копію протоколу і платіжки, звірили оригінал платіжки... і всьо.
Ніяких черг не було. Двері специфічні, відкриваються тільки з середини, а на стук вони не відкривають. Тому треба почекати, щоб хтось вийшов.
- LiloDrako
- Генерал-Майор
- Контактна інформація:
Как я и писал -Foolhardy писав:Вчера в новостях говорили, что с отменой ТО инспекторы ГАИ будут "на глаз" определять исправность автомобиля и если, по их мнению, с авто что-то не так, то они либо будут требовать устранения неисправности на месте либо запрещать дальнейшее использование автомобиля до устранения обнаруженных неисправностей.
Это же страна Хохляндия!Может не надо вспоминать анекдот про фею и танкистов?У нас бывает только призрак того, что хорошо.

С уважением, Lilo.
С уважением, Lilo.