’07 Altea XL

Модератори: Olka, KakTus08

Przywodca
Солдат
Солдат
Автомобиль: ’07 Seat Altea XL 1.6 BSЕ

Re: ’07 Altea XL

Повідомлення Przywodca »

feniks писав: 05 травня 2023, 08:53 можна подивитись універсальні каталізатори, вони коштують значно дешевле, але краще помоніторити цю тему
Поки гуглю, моніторю, але толком інформації немає. Найбільш реальним варіантом поки є прошивка під євро-2 та відключення каталізатора та другої лямбди. А візуально можна залишити сток або поставити полумʼягасник.
Але найбільше хочеться екологію залишити.
Исаланд
Генерал-Майор
Генерал-Майор
Автомобиль: Seat Leon Cupra R MK2

Повідомлення Исаланд »

Відшити це звісно добре, але питання в якому стані каталізатор.

Якщо хочеться екологію залишити - треба придбати б\у каталізатор і замінити (бажано бути присутнім щоб не вкрали).
Як знайти живий - невідомо. Металевий під евро 4 буде коштувати приблизно 500-700$
Seat Leon El Gato Reference 1.6 [BSE 102 л.с.] 2006 1P

Seat Leon El Sueño Cupra R 2.0 [CDLA 3** л.с.] 2011 1P1 (Stage2+)
Przywodca
Солдат
Солдат

Повідомлення Przywodca »

Тут порадили аналоги:
Starline - 9300грн
Bmcatalyst- 6800грн
Jml- 7330грн

Що скажете за цих виробників? Варто купувати?
Przywodca
Солдат
Солдат

Повідомлення Przywodca »

Старлайн точно брати не буду, бо він ніби москальський. Два інші варіанти радять, вони польські, ходять довго.

Ще Босал робить каталізатори, їм більше довіряю, бо на Ланосі система вихлопу від Босал показала себе дуже добре, але зараз немає нічого від них.

Два останні варіанти від BM Catalysts та JMJ, якщо що, везуть безпосередньо з Польщі та чекати на них потрібно близько тижня.
Przywodca
Солдат
Солдат

Повідомлення Przywodca »

Всім привіт!

19.06.2023 року при пробігові 268.120 км виконав заміну оливи в КПП. Використав Fuchs Titan Sintofluid FE GL-4 75W - 600631680. Злилось з коробки 1,45 л, вдалось залити 1,5 л. Особливої різниці в роботі коробки не виявив, хіба що передачі почали вмикатись більш м'яко.

Також встановили б/в "захист" піддону картера. Най буде.
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Przywodca
Солдат
Солдат

Повідомлення Przywodca »

Всім привіт!

Ми в строю, як завжди. :)

Вирішив проблему стукаючих супортів. Піддивився десь в інтернеті, що на гальмівні колодки надягали термоусадку, так і зробив. Шкода тільки, що в наявності була тільки червона такого розміру. Стукіт зник на 95%, тому рекомендую.

Ближче до осені планую заміну гальмівних дисків та колодок. На нові колодки мабуть відразу "одягну" термоусадку.

Також зняв підкрилки, відчистив все від бруду та обробив перевіреним часом автоконсервантом на основі воску.

Нещодавно була поїздка в Київ (з Черкас). Сеатик показав себе прекрасно, витрата палива приємна. 6,2 літри включаючи столичні корки.
Wega
Старший солдат
Старший солдат
Автомобиль: Seat Toledo 2008

Повідомлення Wega »

Przywodca писав: 05 квітня 2023, 13:13 Всім привіт!

Хоч форум, я так зрозумів, відсотків на 90 вже помер, все-таки вирішив написати сюди.

Вчора зателефонувала до мене людина, яка займалась підбором та пригоном авто, та повідомила, що в мене не працює круїз, бо проблема в підкермовому перемикачі і нам потрібно зустрітись, щоб він віддав мені новий перемикач. А я думав, що круїза в мене немає. 😄

Перемикач замінив. Процес заміни просто кайф. НАБАГАТО цікавіше, ніж 5 болтиків в Ланоса (з якого я пересів на Альтеа). Якщо потрібно - опишу детальніше.

Круїз працює. Це мега приємно.
Цікаво. А не пробували пробивати комплектацію авто по він код? Мені здається що перемикач без круїзу вам поставили раніше замість рідного. Просто перший раз бачу комплектацію з мультикермом, але без круїзу.
Przywodca
Солдат
Солдат

Повідомлення Przywodca »

Wega писав: 01 серпня 2023, 14:14 Цікаво. А не пробували пробивати комплектацію авто по він код? Мені здається що перемикач без круїзу вам поставили раніше замість рідного. Просто перший раз бачу комплектацію з мультикермом, але без круїзу.
Мені теж так здається. Вийшов з ладу рідний перемикач з круїзом, а по певним причинам встановили перемикач без круїзу. Найголовніше, що зараз все працює. :)
Przywodca
Солдат
Солдат

Повідомлення Przywodca »

Всім привіт!

18.08.2023 при пробігові 271.600 км виконав заміну пружинки (на фото) в замку багажника.
IMG_3597.jpeg
Замок просто перестав фіксуватись у закритому положенні. Замовив ремкомплект (https://krx.in.ua/shesternya-zamka-baga ... gIRR_D_BwE) і встановив з нього тільки саму пружинку, тому що всі інші елементи були в доброму стані.

Також хотів запитати про так звані піктограми (чи як правильно?) на кермі. По правій стороні вони в мене зносились, хотів би їх відновити. Якщо нікого не знайду, то доведеться купувати кермо.
IMG_3599.jpeg
Просто фото. :)
IMG_3598.jpeg
lada
Генерал-Лейтенант
Генерал-Лейтенант
Автомобиль: Seat Leon FR 5F 2.0tdi

Повідомлення lada »

Наткнувся на таке відео - https://vm.tiktok.com/ZMj8nAh5p/

Може вдасться відновити тут

І ось у них на сторінці і інстаграм
https://www.instagram.com/p/Cs-rzTDNRRl ... BiNWFlZA==
Сейчас Leon FR 5F 2.0tdi - бортовик
Раньше Altea XL 1.4 tsi - бортовик
Przywodca
Солдат
Солдат

Повідомлення Przywodca »

lada писав: 30 серпня 2023, 05:52 Наткнувся на таке відео - https://vm.tiktok.com/ZMj8nAh5p/

Дякую велике! Написав їм.
Przywodca
Солдат
Солдат

Повідомлення Przywodca »

lada писав: 30 серпня 2023, 05:52 Наткнувся на таке відео - https://vm.tiktok.com/ZMj8nAh5p/

Відразу й відповіли. Написали, що кнопки гумові і зазвичай такі пошкодження не відновлюються, але можу прислати кнопки майстру і він скаже свою думку.

Мабуть буду їздити так, а потім, якщо буде добре, куплю вже рестайлінгове кермо або кермо від Altea FR.

Ще раз дякую!
Przywodca
Солдат
Солдат

Повідомлення Przywodca »

Всім привіт!

03.09.2023 при пробігові 272.415 км виконав заміну оливи ДВЗ з промивкою, фільтра оливи та фільтра повітряного.

Попередня заміна була 7.130 км тому.

04.09.2023 виїхав в довгоочікувану відпустку на море по маршруту Черкаси-Одеса. Їхав на Умань, а потім на Е-95. Виїзд був о 4 ранку, дорога до Умані була майже пуста, тому швидкість тримав 90-100 км/год, після виїзду на Е-95 швидкість підняв до 110-120 км/год. Цієї швидкості достатньо, щоб тримати ліву смугу і бути швидшим ~95% потоку.

Одеса поламала всі шаблони. Попередній раз я був тут більше 10 років назад і в мене в голові вона відклалася проросійським містом, але те, що я побачив, мене вразило. Настільки приємного міста я не бачив давно. Привітні люди, котрі переходять на українську мову, коли до них звертаєшся, ДУЖЕ багато української символіки, культура на дорозі. Я тільки один раз почув автомобільний сигнал і то це був Рендж на донецьких номерах, який вів себе на дорозі неадекватно, і його все не влаштовувало.

Море трішки штормило, але ми були до цього готові. Більше десяти років перерви від моря змусили нас змиритись і купатись в холодній (на мою думку) воді.

Находили по місту за день понад 15 км. Прекрасне місто. Прекрасне.

Автомобіль був добряче завантажений і підготовлений до короткочасного проживання в ньому. Спали в автомобілі, каву і їжу готували самостійно.

05.09.2023 приблизно о 17:00 вирушили зворотнім маршрутом в такому самому темпі.

Заправок було дві. Одна до повного в Черкасах перед виїздом і одна по дорозі назад на Е-95 біля Кривого Озера на WOG, коли залишалось палива на ~150 км.

Середня витрата палива за всю поїздку склала 7.2 літри на 100 км, середня швидкість 66 км/год.

+900 км. :)

Попереду відмивання автомобіля від комах і прибирання в салоні. :)
Лёшик
Генерал-Лейтенант
Генерал-Лейтенант
Автомобиль: e-Golf + Q5

Повідомлення Лёшик »

Класна подорож. Там в машинах/наметах ночують? Все ок?
Мой бортовик Leon goes black (уже продан)))))
Przywodca
Солдат
Солдат

Повідомлення Przywodca »

Лёшик писав: 06 вересня 2023, 17:42 Класна подорож. Там в машинах/наметах ночують? Все ок?
Там в автомобілі ночували тільки ми, бо випадково вибрали таку локацію, безпосередньо в місті, і вона нас сильно обмежувала, а міняти вже не захотіли, часу було обмаль, але підготовлені були до відпочинку дикунами. За ніч надзвичайних подій не трапилось, все пройшло спокійно.
Надіюсь, що війна закінчиться, будемо живі, і наступного разу вже зупинимось за містом в наметі. :)
Відповісти