’07 Altea XL

Модератори: Olka, KakTus08

Przywodca
Солдат
Солдат
Автомобиль: ’07 Seat Altea XL 1.6 BSЕ

Re: ’07 Altea XL

Повідомлення Przywodca »

Всім привіт!

Цей запис можна назвати «Не поспішайте купувати мікрик». :)

З моменту покупки автомобіля, в мене своєрідно працював замок водійської дверки. Брелком він замикався, але не відмикався, але ключем і замикався, і відмикався. Почав розбиратись в проблемі та читати інтернети. :) Розбирався не сильно інтенсивно, але на порозі зима, а з замерзшою личинкою замка зимою не сильно хотілось бавитись. Та й трішки задовбалось ключем відмикати двері.

Покупку нового замка хотілось відкласти максимально (в тч через його вартість 🤐), хотілось саме відремонтувати.

Якщо ви в пошуковій стрічці напишите «не працює замок водійської дверки *сеат/шкода/фольц і тд*», то більшість відповідей буде такими - «накрився мікрик, міняй».

Знайшов на сайті, де я замовляв ремкомплект для замка багажника, що вони мають в асортименті ці мікрики. Підібрав собі та замовив. Ціна максимально демократична. Через день отримав посилку і приступив, прикинувши, що там роботи на пару годин. Жалкую, що о 18:00.

З дверною картою трішки побавився (це не в Ланосі 4 шурупа відкрутити 😄), добрався до замка і звернув увагу, що мікрика я тут жодного не бачу, але ж замок не працює. Ну, думаю, ладно, значить в середині він. В процесі розʼєднання половин замка, він розʼєднався занадто швидко і з нього випало декілька деталей… Я не буду писати, що я тоді вимовив, бо заблокують. 😄 Почав шукати цей замок в інтернеті, щоб побачити його будову і зібрати його так. Мікрика, до речі, в середині також не було. Фото замка я вже не знайшов того вечора, залишив Сеат в гаражі (через відсутність замка в автомобілі) і поїхав додому на дружини Матізі. Наступного ранку, вже маючи фото замка всередині, я почав збирати замок попутно все змазуючи. Все встановив на місце і диво, все працює.

Порада - зніміть для початку замок і подивіться який він у вас. Чи має він той мікрик, чи ні.

Надіюсь, що це комусь допоможе зекономити кошти.

PS. Так і не зрозумів - який замок на Алтеї має мікрик, а який ні.
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Відповісти