’07 Altea XL

Модератори: Olka, KakTus08

Przywodca
Солдат
Солдат
Автомобиль: ’07 Seat Altea XL 1.6 BSЕ

Re: ’07 Altea XL

Повідомлення Przywodca »

Всім привіт!

Цей запис можна назвати «Не поспішайте купувати мікрик». :)

З моменту покупки автомобіля, в мене своєрідно працював замок водійської дверки. Брелком він замикався, але не відмикався, але ключем і замикався, і відмикався. Почав розбиратись в проблемі та читати інтернети. :) Розбирався не сильно інтенсивно, але на порозі зима, а з замерзшою личинкою замка зимою не сильно хотілось бавитись. Та й трішки задовбалось ключем відмикати двері.

Покупку нового замка хотілось відкласти максимально (в тч через його вартість 🤐), хотілось саме відремонтувати.

Якщо ви в пошуковій стрічці напишите «не працює замок водійської дверки *сеат/шкода/фольц і тд*», то більшість відповідей буде такими - «накрився мікрик, міняй».

Знайшов на сайті, де я замовляв ремкомплект для замка багажника, що вони мають в асортименті ці мікрики. Підібрав собі та замовив. Ціна максимально демократична. Через день отримав посилку і приступив, прикинувши, що там роботи на пару годин. Жалкую, що о 18:00.

З дверною картою трішки побавився (це не в Ланосі 4 шурупа відкрутити 😄), добрався до замка і звернув увагу, що мікрика я тут жодного не бачу, але ж замок не працює. Ну, думаю, ладно, значить в середині він. В процесі розʼєднання половин замка, він розʼєднався занадто швидко і з нього випало декілька деталей… Я не буду писати, що я тоді вимовив, бо заблокують. 😄 Почав шукати цей замок в інтернеті, щоб побачити його будову і зібрати його так. Мікрика, до речі, в середині також не було. Фото замка я вже не знайшов того вечора, залишив Сеат в гаражі (через відсутність замка в автомобілі) і поїхав додому на дружини Матізі. Наступного ранку, вже маючи фото замка всередині, я почав збирати замок попутно все змазуючи. Все встановив на місце і диво, все працює.

Порада - зніміть для початку замок і подивіться який він у вас. Чи має він той мікрик, чи ні.

Надіюсь, що це комусь допоможе зекономити кошти.

PS. Так і не зрозумів - який замок на Алтеї має мікрик, а який ні.
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Przywodca
Солдат
Солдат
Автомобиль: ’07 Seat Altea XL 1.6 BSЕ

Re: ’07 Altea XL

Повідомлення Przywodca »

Всім привіт!

20.09.2023 року при пробігові 273.840 км виконав обслуговування кондиціонера. В систему закачали 500 грамів.

02.10.2023 року при пробігові 274.670 км виконав заміну передньої правої ПТФ. З моменту покупки вона була тріснута, але людина, яка займалась пригоном автомобіля, з автомобілем віддала й нову ПТФ. Ось, дійшли руки.

03.11.2023 року при пробігові 276.170 км виконав заміну свічок запалювання та прокладок впускного колектора. Аби знав, що відкривається такий прекрасний доступ до форсунок, то замінив би прокладки й на них.

10.11.2023 року при пробігові 276.665 км виконав заміну літніх 17 колес на зимові 15 штамповки з резиною Goodyear UltraGrip Ice 2 195/65 R15 95T XL (8,5 мм протектор, 22 тиждень 2023 року).

11.11.2023 року при пробігові 276.720 км виконав заміну напрямної трубки щупу рівня оливи та лампочок в зовнішніх ліхтарях.

15.11.2023 року при пробігові 277.020 км виконав заміну стійок стабілізатора.
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Відповісти