’07 Altea XL

Модератори: Olka, KakTus08

Przywodca
Солдат
Солдат
Автомобиль: ’07 Seat Altea XL 1.6 BSЕ

’07 Altea XL

Повідомлення Przywodca »

Всім привіт!

Вчора, 30.03.2023, став власником прекрасної Altea XL. Завжди хотів спробувати ВАГ і стали з дружиною вибирати надійне авто до 7 тисяч доларів тільки не універсал, бо дружина ще поки до нього не готова :) . Зупинився на 1.6 MPI, так як це найпростіше, що може бути. Дивились Октавії 1 покоління, але в них немає підстаканників, а нас кожна поїздка з кавою. Дивились Альтею звичайну, але вона здалась нам маленькою. І тут я потрапив на Альтею ХЛ 😍. На диво вона відразу сподобалась і дружині, ніби й не універсал, а немаленька, супер.

Автомобіль пригнаний під замовлення знайомим з Нідерландів. Серед тих екземплярів, що дивились в Україні, нічого толкового не було. Останньою каплею стала Altea XL з Луцька - тільки зі Швейцарії, вкладень не потребує, ну просто новий автомобіль :) . Замовив огляд експертом, тому що з Черкас до Луцька 600 км, експерт оглянув і повідомив, що половина автомобіля в шпаклівці, були удари спереду та ззаду, пластик в салоні поломаний, а по фото просто ідеал.

Автомобіль знайомий передав в руки з вже заміненим ГРМ, водяним насосом, оливою двигуна та фільтрами. Та почищеним салоном, бо на фото з-закордону були невеликі плями на сидіннях.

Поки накатав тільки 300 км, але цього достатньо, щоб зрозуміти який це кайф. Купа органайзерів - це любов :-D . Столики ззаду. Підстаканників аж 6 штук :-D .

З мінусів поки тільки звернув увагу на коротку КПП. На 5 передачі при 3.000 обертів на спідометрі приблизно 95 км.

З плюсів - економно. Думав, що буде більший апетит. Заправив повний бак вчора, запас ходу був 520 км, проїхав 65 км, а запас ходу піднявся до 560. Максимально приємно вражений.

Шумоізоляція в цілому непогана, не скаржусь, звучання приємне.

Дуже сподобалась робота двигуна. Його взагалі не чути. Пару разів навіть думав, що він не запущений :-D

Думав, що коли купимо її, то з часом заміню динаміки на кращі, то те, то се, але зараз їжджу і просто насолоджуюсь, немає жодної потреби в заміні.

З найближчих планів - замінити оливу через тисячі 4 км, бо знаючи інтервали заміни в Європі, страшнувато дивитись під клапанну кришку.

Розраховую на співпрацю та допомогу, якщо потрібна буде.

Всім всього найкращого! 🤝🏻
Przywodca
Солдат
Солдат

Re: ’07 Altea XL

Повідомлення Przywodca »

Забув додати, автомобіль не фарбований взагалі та має всі рідні вікна, це дуже приємно. 😊
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Przywodca
Солдат
Солдат

Повідомлення Przywodca »

Всім привіт!

Отримав та встановив номерні рамки від СЕАТ Центр Київ. :)

Фото з новими рамками та декілька фото ще перед встановленням.
Лёшик
Генерал-Лейтенант
Генерал-Лейтенант
Автомобиль: e-Golf + Q5

Повідомлення Лёшик »

Вітаю!!! Класна машина! Правда я думав там тільки дизеля в пошані
Мой бортовик Leon goes black (уже продан)))))
Przywodca
Солдат
Солдат

Повідомлення Przywodca »

Лёшик писав: 02 квітня 2023, 22:10 Вітаю!!! Класна машина! Правда я думав там тільки дизеля в пошані
Дякую велике! Нарешті хоча б хтось відповів, я думав, що форум вже мертвий. :)
Przywodca
Солдат
Солдат

Повідомлення Przywodca »

Всім привіт!

Хоч форум, я так зрозумів, відсотків на 90 вже помер, все-таки вирішив написати сюди.

Вчора зателефонувала до мене людина, яка займалась підбором та пригоном авто, та повідомила, що в мене не працює круїз, бо проблема в підкермовому перемикачі і нам потрібно зустрітись, щоб він віддав мені новий перемикач. А я думав, що круїза в мене немає. 😄

Перемикач замінив. Процес заміни просто кайф. НАБАГАТО цікавіше, ніж 5 болтиків в Ланоса (з якого я пересів на Альтеа). Якщо потрібно - опишу детальніше.

Круїз працює. Це мега приємно.
G. mehanik
Майор
Майор
Автомобиль: SEAT Ibiza ST

Повідомлення G. mehanik »

:good:
Зображення
Przywodca
Солдат
Солдат

Повідомлення Przywodca »

Панове, таке питання, це нормальне положення фіксатора ременя безпеки переднього правого пасажира? Бо він направлений, грубо кажучи, прямо в ногу і давить, коли людина пристебнута. Дружина жаліється і просить вирівняти. Я то вирівняю, але питання залишається відкритим - це завод чи хтось вигнув? Дякую велике.
Nik515
Солдат
Солдат
Автомобиль: Seat Leon 1,6D+DSG

Повідомлення Nik515 »

Ні, не нормальне
Przywodca
Солдат
Солдат

Повідомлення Przywodca »

Nik515 писав: 06 квітня 2023, 13:16 Ні, не нормальне
Дякую. Цікаво для чого вигнули. Може для дитячого крісла… 🤔
balkeep
спамер?
Автомобиль: Seat Altea XL

Повідомлення balkeep »

О, привіт. Прикольная машинка. В мене теж на черкаських номерах, але 11й рік і 2.0tdi + dsg. Стосовно замка паска безпеки, то як вже і сказали не нормальне, в мене не так =)
Przywodca
Солдат
Солдат

Повідомлення Przywodca »

balkeep писав: 26 квітня 2023, 20:51 О, привіт. Прикольная машинка. В мене теж на черкаських номерах, але 11й рік і 2.0tdi + dsg. Стосовно замка паска безпеки, то як вже і сказали не нормальне, в мене не так =)
Привіт)
Дякую за інформацію, вже вирівняв. ;)
Przywodca
Солдат
Солдат

Повідомлення Przywodca »

Всім привіт!

22.04.2023 року при пробігові 265.285 км виконав заміну оливи в двигуні (по класиці з промивкою), повітряного, салонного, паливного фільтрів та, звісно, фільтра оливи. В паливо «залетіла» присадка/промивка від Liqui Moly, яка дуже добре себе показала ще не Ланосі. Також використав новий болт піддону та поставив новий задній двірник.

Вичистив тонну листя під жабо (класика в Seat Altea, майте на увазі), висушив, підмазав солідолом трапеції двірників та зібрав. Краса тепер. :)

Є максимально неприємна новина… Під час «вилизування» Сеата біля гаража почув хрускіт, підняв голову та побачив, як на нього падає гілка… Впала стержнем на кутик лобового скла і розбила його. Дуже неприємно і прикро, тому що аби за авто не доглядав, або це сталось десь на трасі від камінчика, то ще таке, а так любиш і натираєш своє авто, а тут так по-дурному втрачаєш рідне оригінальне скло… :( Ну нічого, будемо міняти. 5,400 коштує Pilkington з датчиками, 1,500 коштує заміна. Зате буде новеньке та не затерте двірниками скло. :)

З максимально приємного: після заміни оливи та фільтрів моментальна витрата палива на ХХ знизилась зі стабільних 0,7 л/годину (при прогрітому двигуні та без ввімкненого кондиціонера) до 0,6 з періодичним перескакуванням на 0,7. Приємно. Особливо коли почитав відгуки, а в інших 1.6 BSE при таких самих умовах має витрату в районі 0,8-0,9.

Моментальна витрата палива на ХХ при ввімкненому кондиціонері складає 1,0-1,1 л/годину, якщо що.
Przywodca
Солдат
Солдат

Повідомлення Przywodca »

Всім привіт!

Потребую допомоги досвідчених. Помирає каталізатор. Ціна оригінального ~100к. З аналогами не знайомий. Що порадите?

Дякую.
feniks
Призывник
Автомобиль: seat ibiza 2.0 2008

Повідомлення feniks »

можна подивитись універсальні каталізатори, вони коштують значно дешевле, але краще помоніторити цю тему
Відповісти