ФотоМануал: Регулювання оборотів ХХ через VAG-COM

Модератори: Olka, KakTus08

Аватар користувача
b_andriy
Генерал-Лейтенант
Генерал-Лейтенант
Повідомлень: 3379
З нами з: 13 грудня 2013, 11:56
Автомобиль: Seat Leon 1.6
Звідки: Львів

ФотоМануал: Регулювання оборотів ХХ через VAG-COM

Повідомлення b_andriy »

Що потрібно:
*кабель VAG-COM
*комп'ютер
*авто VAG :troll:

Включаєм запалення але не заводим
Включаєм програму, в мому випадку китайський VCDS

Заходим в меню з блоками, вибираєм 01-Двигун/Engine далі 10-Адаптація/Adaptation вибираєм канал 01 і нажимаєм зчитати, появиться значення збережене "Stored value", в мене стояло 136(730об) які реально скакали до 650
в нижне віконечко "New value" вводим нове значення і нажимаєм зберегти/Save
табличка значень які відповідають обертам

129 — 660
130 — 670
131 — 680
132 — 690
133 — 700
134 — 710
135 — 720
136 — 730
137 — 740
138 — 750
і тд

на фото приклад 142 - 790 об міняється на 144 - 810...

Після цього виходим з програми, виключаєм запалення, заводимся і ХХ вже поміняний

Для перевірки можна зайти в 01 блок - меню 04-Basic Settings і в 01 каналі подивитись на реальний ХХ при заведеному двигуні, там ж можна і першу лямду подивитись :)
я зупинився на 830 об значення 146

Зображення
Зображення
Зображення

Зображення
Аватар користувача
andron1313
Генерал Армии
Генерал Армии
Повідомлень: 5895
З нами з: 07 жовтня 2013, 20:21
Автомобиль: -
Звідки: Киев

Re: ФотоМануал: Регулювання оборотів ХХ через VAG-COM

Повідомлення andron1313 »

равнее работать начал?
Аватар користувача
b_andriy
Генерал-Лейтенант
Генерал-Лейтенант
Повідомлень: 3379
З нами з: 13 грудня 2013, 11:56
Автомобиль: Seat Leon 1.6
Звідки: Львів

Re: ФотоМануал: Регулювання оборотів ХХ через VAG-COM

Повідомлення b_andriy »

Та я впринципі незнаю, як на мене то він краще тихіше працював на 730, зараз певно ше 10-20 обертів дам менше бо десь в 850-860 шось в резонанс входить.

І ше одне не можу зрозуміти, зранку коли авто завів тільки оберти після прогріву всеодно 650-730, коли виїхав з гаражу і проїхався трохи, стаю і вже такі як я настроїв, чо так?
Аватар користувача
andron1313
Генерал Армии
Генерал Армии
Повідомлень: 5895
З нами з: 07 жовтня 2013, 20:21
Автомобиль: -
Звідки: Киев

Re: ФотоМануал: Регулювання оборотів ХХ через VAG-COM

Повідомлення andron1313 »

мне интересно почему после включения кондёра , обороты хх не поднимаются на ббх
Аватар користувача
b_andriy
Генерал-Лейтенант
Генерал-Лейтенант
Повідомлень: 3379
З нами з: 13 грудня 2013, 11:56
Автомобиль: Seat Leon 1.6
Звідки: Львів

Re: ФотоМануал: Регулювання оборотів ХХ через VAG-COM

Повідомлення b_andriy »

По даних з кабелю чи по тахометру? Може новий генератор ще сильної нагрузки не робить поки новий)
Аватар користувача
b_andriy
Генерал-Лейтенант
Генерал-Лейтенант
Повідомлень: 3379
З нами з: 13 грудня 2013, 11:56
Автомобиль: Seat Leon 1.6
Звідки: Львів

Re: ФотоМануал: Регулювання оборотів ХХ через VAG-COM

Повідомлення b_andriy »

І ще виявляється є нюанс... є таке поняття як "прогрівочний режим" тобто поки двигун не нагрівся до робочої температури ХХ там прописаний 650об :facepalm: :facepalm: :facepalm:
тобто поки машина не прогріється до певної температури ті значення які ми міняєм не будуть дійсні, вчора і сьогодні наблюдав таке в себе :-(
Аватар користувача
andron1313
Генерал Армии
Генерал Армии
Повідомлень: 5895
З нами з: 07 жовтня 2013, 20:21
Автомобиль: -
Звідки: Киев

Re: ФотоМануал: Регулювання оборотів ХХ через VAG-COM

Повідомлення andron1313 »

на старом гене так же было. на обороты хх вобще не заморачивался пока ты не напомнил :huh:
это по ходу на 1.6 так обороты плавают . сегодня у себя посмотрю может так же
Аватар користувача
b_andriy
Генерал-Лейтенант
Генерал-Лейтенант
Повідомлень: 3379
З нами з: 13 грудня 2013, 11:56
Автомобиль: Seat Leon 1.6
Звідки: Львів

Re: ФотоМануал: Регулювання оборотів ХХ через VAG-COM

Повідомлення b_andriy »

По таху обороти стоять на місці, а по кабелю скачуть +-50об, тах змазує дані, і так само показник температури, він тоже показує неточно
Аватар користувача
andron1313
Генерал Армии
Генерал Армии
Повідомлень: 5895
З нами з: 07 жовтня 2013, 20:21
Автомобиль: -
Звідки: Киев

Re: ФотоМануал: Регулювання оборотів ХХ через VAG-COM

Повідомлення andron1313 »

зачем тебе эти 50 об?
Аватар користувача
b_andriy
Генерал-Лейтенант
Генерал-Лейтенант
Повідомлень: 3379
З нами з: 13 грудня 2013, 11:56
Автомобиль: Seat Leon 1.6
Звідки: Львів

Re: ФотоМануал: Регулювання оборотів ХХ через VAG-COM

Повідомлення b_andriy »

Та я просто написав шо щиток приборів показує неточні дані
в ВВХ в мене ХХ був рівний без подьоргувань, це така особливість 1.6 ^-^
yureack
Солдат
Солдат
Повідомлень: 24
З нами з: 19 жовтня 2015, 13:18
Автомобиль: Cordoba 2.0 6L2
Звідки: Киев

Re: ФотоМануал: Регулювання оборотів ХХ через VAG-COM

Повідомлення yureack »

а где приобрести кабелек подскажите?
Аватар користувача
b_andriy
Генерал-Лейтенант
Генерал-Лейтенант
Повідомлень: 3379
З нами з: 13 грудня 2013, 11:56
Автомобиль: Seat Leon 1.6
Звідки: Львів

Re: ФотоМануал: Регулювання оборотів ХХ через VAG-COM

Повідомлення b_andriy »

Я купляв китайський за 150 грн, якшо китай то аліекспрес, якшо вася діагност то на офіційнийному сайті
Аватар користувача
m@estro
Полковник
Полковник
Повідомлень: 1057
З нами з: 29 грудня 2013, 21:50
Автомобиль: Leon 1M
Звідки: Kieff
Контактна інформація:

Re: ФотоМануал: Регулювання оборотів ХХ через VAG-COM

Повідомлення m@estro »

b_andriy писав:Я купляв китайський за 150 грн, якшо китай то аліекспрес, якшо вася діагност то на офіційнийному сайті
вася тоже бывает не оригинал)
Аватар користувача
andron1313
Генерал Армии
Генерал Армии
Повідомлень: 5895
З нами з: 07 жовтня 2013, 20:21
Автомобиль: -
Звідки: Киев

Re: ФотоМануал: Регулювання оборотів ХХ через VAG-COM

Повідомлення andron1313 »

он в 2 раза дешевле оригинала
Аватар користувача
barthezz2007
Генерал-Майор
Генерал-Майор
Повідомлень: 1648
З нами з: 20 грудня 2012, 13:50
Автомобиль: Tiguan 2.0 TSI
Звідки: Вінниця

Re: ФотоМануал: Регулювання оборотів ХХ через VAG-COM

Повідомлення barthezz2007 »

b_andriy писав:тобто поки машина не прогріється до певної температури ті значення які ми міняєм не будуть дійсні
а як змінити цей параметр знаєш?
Відповісти