сухий скрип (скликаю консиліум) :)
- rulon
- Участник клуба
- Автомобиль: Seat Cordoba Sport
- Контактна інформація:
сухий скрип (скликаю консиліум) :)
коли суха погода (така що пісок та порох літає в повітрі) при рушанні з місця і при повній зупинці (коли машина просідає або на зад або на перед) з правої передньої сторони чути сухий скрип. Коли помити керхером під аркою - скрип пропадає на 2-3 дні. Що вже тільки не думав і не робив - помагає тільки керхер. Що це може бути? Може опора підшипника? Може відбийник чи як він там...? Дивився на стойку як кріпиться пружина - може більше попідгинати стінки гнізда самої стойки в яких сидить пружина?
- Av_m
- Генерал-Лейтенант
- Автомобиль: SEAT Leon 1P 1.9 stage 2
Re: сухий скрип (скликаю консиліум) :)
Ну Вы даёте! Половина форума про эту проблему написано. Это опорные подшипники. В идеале, чтобы реже их менять, на каждом ТО их смазывать.
- rulon
- Участник клуба
- Контактна інформація:
знаю, що підшипники скриплять коли крутити рулем, особливо коли стоїш на місці. А цей скрип чути при рушанні або при зупинці коли клює перед. Коли крутити рулем на місці - тишина. І ще - коли підняти машину на підйомнику та опустити - скрип також пропадає на час.
- Av_m
- Генерал-Лейтенант
Или опорные или сайленты.rulon писав:знаю, що підшипники скриплять коли крутити рулем, особливо коли стоїш на місці. А цей скрип чути при рушанні або при зупинці коли клює перед. Коли крутити рулем на місці - тишина. І ще - коли підняти машину на підйомнику та опустити - скрип також пропадає на час.
- rulon
- Участник клуба
- Контактна інформація:
Коли міняв колеса, то побачив, що задні сайленти ричагів мають невеликі (1-2 см) тріщини та надриви. Може це вони так скриплять? Але керхер направляю на стойку під арку...
- Alexeychik
- Прапорщик
- Автомобиль: Seat Cordoba Sport 2.0
- Контактна інформація:
У меня тоже надорванные и ничего не скрипит, так что наверное не они.
- Alexeychik
- Прапорщик
- Автомобиль: Seat Cordoba Sport 2.0
- Контактна інформація:
И до опорных Кёрхером так просто не достанешь, хотя...
-
- Полковник
- Автомобиль: SEAT CORDOBA 2.0
- Контактна інформація:
это не сайленты. это опоры и подшипники. Лечится : опоры заменой ,подшипники смазкой.rulon писав:Коли міняв колеса, то побачив, що задні сайленти ричагів мають невеликі (1-2 см) тріщини та надриви. Може це вони так скриплять? Але керхер направляю на стойку під арку...
-
- Полковник
- Автомобиль: SEAT CORDOBA 2.0
- Контактна інформація:
кстати будешь менять сайленты покупай не на два крепления а на четыре. я уже такие приготовил!
- rulon
- Участник клуба
- Контактна інформація:
встидно питати, але що таке опори?
Це стойки?
Як виглядає підшипник знаю. 

- Irbis
- Региональный координатор
- Автомобиль: Seat Altea XL 1.6 TDI '15
- Контактна інформація:
Ти б на зустрічі частіше приїздив, я б тобі розказав і показав.rulon писав:встидно питати, але що таке опори?Це стойки?
Як виглядає підшипник знаю.

-
- Сержант
- Автомобиль: Seat Ibiza 1.4 Stylance
Если скрип пропадает после мойки, это говорит о том, что причина в сайлент-блоках или (и) втулках стабилизатора. Вряд ли подшипник.
Но это не значит, что их надо срочно менять. Необходимо оценить их состояние. Хотя, уверен, их замена устранит скрип.
Но это не значит, что их надо срочно менять. Необходимо оценить их состояние. Хотя, уверен, их замена устранит скрип.
- Av_m
- Генерал-Лейтенант
Как раз подшипники так и лечатся! Просто Вы с этим не сталкивались, а на 2,0 это болезнь №1.AndrewG писав:Если скрип пропадает после мойки... Вряд ли подшипник.
- rulon
- Участник клуба
- Контактна інформація:
скрип пропадає, коли направити струю води під арку, на стойку.. в такому разі вода не може попадати в достатній кількості на втулки стабілізатора або сайлентблоки щоб вимити їх так щоб пропав скрип. схиляюсь до думки, що все-таки скрипить або подушка підшипника, або підшипник. от тільки що міняти? мій колишній водій навчив мене, що рідна деталь є кращою від купленої. тому не хочеться міняти і подушку, якщо вона добра, і підшипник... хочу вичислити що саме потрібно поміняти.
- Av_m
- Генерал-Лейтенант
Да какая подушка? Это подшипник. В случае, если его не сильно запустили, лечится разборкой и смазкой подшипника. Если долго так ездить - то придётся менять.rulon писав:скрип пропадає, коли направити струю води під арку, на стойку.. в такому разі вода не може попадати в достатній кількості на втулки стабілізатора або сайлентблоки щоб вимити їх так щоб пропав скрип. схиляюсь до думки, що все-таки скрипить або подушка підшипника, або підшипник. от тільки що міняти? мій колишній водій навчив мене, що рідна деталь є кращою від купленої. тому не хочеться міняти і подушку, якщо вона добра, і підшипник... хочу вичислити що саме потрібно поміняти.