LiloDrako писав:Кстати, добрался-таки до машины и не забыл прихватить чек. Заправлялся на 150 грн.
Как можно объяснить отсутствие в чеке сдачи? Дело не в копейках, а в принципе.
Здравствуйте!
Получил ответ по той ситуации:
"При роботі з касовим апаратом касир має таку послідовність дій:
1. вибирає номер колонки
2. вибирає вид пального
3. пістолет №
4. вид оплати
5. літри (при заправлянні на літри) або суму відповідно
Система йому рахує, наприклад, до оплати 149, 94 грн.
Однозначно оператор самостійно не вносив суму 149,94 грн.
Помилка полягає в тому, що перед друкуванням чеку потрібно заповнити ще одне поле на касовому апараті
ОТРИМАНО - введення суми готівки від Клієнта , і потім вже включати ENTER для запуску друку чека.
Тоді в чеку буде відображена правдива інформація
Гривні 149,94
Отримано 150,00
Решта 0,06
Натомість оператор, натиснув одразу ENTER і пішов друк чека.
Причин може бути декілька:
1. Механічна помилка: на автоматі клацнув ENTER, бо дуже часто так і треба робити при розрахунку без здачі, коли клієнти розраховуються рівною сумою
2. Поспішав, якщо була черга – теж на автоматі, щоб вручну не забивати.
3. Мав злий і коварний намір обікрасти клієнта на 6 копійок і тепер має ризик серйозно заробити «по шиї» від керівництва.
Ми підняли всі інструкції, дали доручення керівникам наших регіональних відділень підняти це питання на зустрічі з директорами АЗС, щоб вони особливо наголосили персоналу на тому, щоб таких помилок не виникало. Щодо санкцій для оператора – ми подивились, цей працівник ніколи не отримував доган чи попереджень, по всіх перевірках таємного клієнта теж зауважень не було. Є два варіанти – оштрафувати (це відчутна сума), або ні. Враховуючи що ми на 99% впевнені що це механічна помилка, то з Вашого дозволу, не будемо цього разу вдаватись до штрафних санкцій.
Але наголошуємо, ми занотували інформацію, в тому числі і щодо оператора, і щодо ситуації. Докладемо усіх зусиль, аби такі ситуації не повторювались."
Добавлено специалистом: "І Датекс, і Калина – вимагають перед друком чека введення суми, яку дав клієнт.
Дана опція, згідно законодавства, присутня у всіх типах СЕККА."
Вот скрины
image001.png
image002.png
image003.png
От себя хочу добавить, что проблемой сдачи (в глобальном плане сети) мы сейчас занимаемся, есть несколько вариантов решения, которые мне не хотелось бы сейчас разглашать, поскольку я не знаю который из них будет внедрён. Но так или иначе, внедрение займёт очень много времени, по этому на данный момент ничего определённого сказать не могу. Просто хочу, чтоб вы знали, что мы этим занимаемся. Спасибо.
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.