покази тахометра+бк
- сеатовод
- Генерал-Лейтенант
- Автомобиль: SEAT altea
Re: покази тахометра+бк
Хлопці,я їздив на різних машинах(маю на увазі працював),так от ніде не показувало абсолютно точного розходу.Запитував чому? у сервісменів-отримував відповідь,що показники залежать від багатьох чинників.Це і температура палива,його якість,що дуже відрізняється від палива на якому калібруються прилади на заводах,і т.д. Найвірніше вирахувати реальний розхід-заправити повний бак,поїздити хоч кілометрів 100,коротше без різниці скільки,і знову заправити до повного.Потім поділити літри,що залив-на пройдений кілометраж--і оце вам буде реальний розхід вашого автомобіля.Порівнявши його з показниками БК побачите,що є розбіжності,і подеколи вони суттєво різняться.Радий,якщо комусь це допоможе 

Любіть Україну, тримайте порох сухим...
- Vlad_2
- Старший Сержант
- Автомобиль: Seat Ibiza 2.0 Sport
Re: покази тахометра+бк
На прогрітому двигуні і справді оберти 750, розхід 0,9-1 л, рідко 0,8 л і ніколи нижче 0,8 л. Це без клімата на охолодження. Їжджу на 95 бензині (раніше виключно Укравтівському, зараз звичайний 95 ОККО, результат однаковий, навіщо платити більше), від бензину не залежить. Витрата пального на 100 км близько 10 л (в меншу сторону), По БК близько 8 л на 100 км. Значно менше. Що бреше - БК чи лічильник заправного автомата - не знаю. Та й не заморочуюсь. Їздить, стабільно працює, в міру їсть оливу, що ще потрібно? От якби вона раптом почала витрачати паливо за показами БК, я б захвилювався - може, недоїдає?rulon писав:зауважив, що при холостому ході, стрілка тахометра показує 750-800 об/хв, по бк розхід показує 0,9-1 л. Це правильно?