Климат-контроль и расход топлива

Фары, сигнализации, климат-контроли и кондиционеры, приборы, проводка...

Модератори: Olka, KakTus08

Відповісти
mix_kiev_kpi
Старший солдат
Старший солдат
Автомобиль: SEAT Toledo

Климат-контроль и расход топлива

Повідомлення mix_kiev_kpi »

Как увиличивается расход топлива при включённом климат контроле в холодную пору года, так же как и в жару или меньше?
То что с вкл климатом на холостых авто хрен прогрееш-это я уже понял)
AndrewK
Участник клуба
Автомобиль: Cordoba Sport 2.0

Re: Климат-контроль и расход топлива

Повідомлення AndrewK »

1. На холостих і так фіг прогрієш
2. При температурі нижче +4 компрессор не стартує і все як в "екон"
3. При температурі вище +4, але коли все рівно холодно - додатковий розхід незначний
Нехай русня здохне
mix_kiev_kpi
Старший солдат
Старший солдат
Автомобиль: SEAT Toledo

Повідомлення mix_kiev_kpi »

Дякую. Тепер все зрозуміло :-)
Читав, що якщо включити циркуляцію повітря з салону, то прогріватиметься швидше :-)
Evil
Капитан
Капитан
Автомобиль: Black Leon 1.6

Повідомлення Evil »

То есть летом в дождь, когда запотевают стекла кондер помогает (букально пол минуты и лобовое без единого намека на запотевание), а сейчас в +2+3 градуса кондер с запотеванием не поможет? Во всех случаях econ отключен.

И сразу же сам отвечу на свой вопрос. Случайно наткнулсь на форуме фольца:

не забываем что при температуре ниже +4 компрессор отключается, осушитель не работает, воздух влажный. Это конечно косяк VW. Вроде круто, по умному, но часто и по осени и по весне бывает так не приятно без осушивания воздуха.
Особенно ночью, особенно в дождь...
Многие проблемы можно решить, если забыть о них и отправиться на рыбалку.
nazarbayev
Прапорщик
Прапорщик
Автомобиль: Seat Leon

Повідомлення nazarbayev »

может не немного не уловил суть вопроса и в климате есть нюансы - сорри.
В любую погоду и пору помогает обдув лобового тепленьким воздухом. Конечно не так быстро справляется с запотеванием как кондик...но все же.
antiДот
Прапорщик
Прапорщик
Контактна інформація:

Повідомлення antiДот »

Evil писав:не забываем что при температуре ниже +4 компрессор отключается, осушитель не работает, воздух влажный. Это конечно косяк VW. Вроде круто, по умному, но часто и по осени и по весне бывает так не приятно без осушивания воздуха. Особенно ночью, особенно в дождь...
не знаю, як там у фольца, а в мене на авто в +2 в дощ (останні два дні як йшов дощ) дуже гарно видно різницю між auto і econ - при вимкненому кондиціонері вікна запотівають набагато більше

до речі - таке склалось враження, що підігрів повітря "феном" (на авто з дизелем) працює тільки в auto режимі
rainman
Лейтенант
Лейтенант

Повідомлення rainman »

2 antiДот
antiДот писав:підігрів повітря "феном" (на авто з дизелем) працює тільки в auto режимі
Econ не повинен бути включеним і чим вища температура виставлена на кліматі тим сильніше мав би гріти.
Там досить багато умов для включення, див тут: http://elsaweb.spaghetticoder.org/doc/V ... 26265582/3

Наскільки відчутна робота фена?
Чи швидше прогрівається двигун із включеним феном?

В мене він також встановлений, але висить якась помилка і не можу зрозуміти включається він чи ні.

Також в його роботі мені не дуже подобається те, що треба виставляти високу температуру на кліматі,
тобто фен включиться, але холодне повітря з вулиці буде продувати пічку, забирати тепло від двигуна в салон, і прогріватися він буде довше.
antiДот
Прапорщик
Прапорщик
Контактна інформація:

Повідомлення antiДот »

rainman писав:Наскільки відчутна робота фена? Чи швидше прогрівається двигун із включеним феном?
двигун прогрівається так само, а от тепле повітря в салоні з'являється набагато раніше. Адже фен гріє тільки повітря, що надходить в салон, це не підігрів охолоджуючої рідини. Правда, це справедливо тільки для невеликого морозу. В -20 минулої зими чи не вмикався фєн через якусь умову, чи просто його не вистачало.
rainman писав:В мене він також встановлений, але висить якась помилка і не можу зрозуміти включається він чи ні.
судячи з наведеного тобою лінку - не буде вмикатися, адже є помилки
rainman писав:Також в його роботі мені не дуже подобається те, що треба виставляти високу температуру на кліматі,
виставляю +20 - наче б то цього достатньо. Коли мені холодно - підвищую до +22
rainman писав:тобто фен включиться, але холодне повітря з вулиці буде продувати пічку, забирати тепло від двигуна в салон, і прогріватися він буде довше.
хитрі розробники придумали для цього клапан, що закриває потік ОР через пічку салону, коли двигуну дуже холодно. Не знаю, чи є він в сеатах
додатково можна закрити забір повітря з вулиці, коли двигун холодний і на вулиці - холодно. Правда, при цьому у великі морози дуже швидко починають запотівати вікна
VADIM
Старший Лейтенант
Старший Лейтенант
Автомобиль: ALTEA 1.9 TDI

Повідомлення VADIM »

antiДот,все таксамо роблю на своій альтейці,тількі чомусь при включеній рециркуляції повітря стає холодніше в салоні,а може то мені здається.Для швидшого проргіву двигуна встановив ще підігрів паливного фільтра :-D
[img]http://forum-lines.ru/rez/ab177791.gif[/img]
Серж
Генерал-Лейтенант
Генерал-Лейтенант
Автомобиль: Альтеа 2.0TDI-DSG

Повідомлення Серж »

VADIM писав:Для швидшого проргіву двигуна встановив ще підігрів паливного фільтра
при морозах это не поможет!! на форумах фольца люди эти обогреватели куда только не сували.. но в связи с тем что первым делом солярку прихватывает в металлических трубопроводах..Выход один тёплый гараж))
Самый лучший учитель в жизни - опыт. Берёт, правда, дорого, но и объясняет доходчиво.
andron1313
Генерал Армии
Генерал Армии
Автомобиль: Трёх литровый тур

Повідомлення andron1313 »

это само реклама. у нас и сток показывает до литра
barthezz2007
Генерал-Майор
Генерал-Майор
Автомобиль: Tiguan 2.0 TSI