Р.с. менял себе фару заднего хода поставил оригинал....Китайские в 2 раза дешевле оригиналов но не рискнул
абсолютно верноalex_r писав:Как по мне стоит разделять "изготовлено в китае" и "разработано в китае" потому как большинство производителей (чего-либо) переносят свои производства в китай и там контролируют качество - это нормально. А то, что китай пользуется их оригинальными чертежами и шлепает свою продукцию такую-же - это да - гофно
Вот это про нас!не ту страну назвали гондурасом!ileshko писав:Один дядько поїхав у Китай жити (з Росії) - і написав дуже гарну статтю про китайське барахло. Опишу ідею коротко:
китаєць робить стілець за 2$ і продає його наприклад англійцеві за 4$. Англієць платить 1$ за транспортування і продає в Англії стілець за 6$. Усі мають прибуток і усі задоволені, і якість збережена.
Приходить наш чоловік до китайця і каже я більше ніж за 2$ в тебе той стілець не куплю бо в мене транспортування 2$, таможня 2$, податки 2$, а продати мені його потрібно не більше ніж за 10$. Логічно що китаєць не буде робити безкоштовно стільці - він робить ніжки в 2 рази тонші і шурупів в 2 рази менше витрачає так аби собівартість стільця = 1$.
От результатом маємо китайське барахло.
Я не захищаю продукцію китайців (сам не дуже привітно до неї ставлюсь), але наприклад у Чехії я бачив в магазинах китайські речі які далеко не програють якістю.
Тому цілком реально припустити що роблячи детальки для німецьких замовників вони зовсім іншої якості ніж ті що на наших авторинках.
alex_r писав:Как по мне стоит разделять "изготовлено в китае" и "разработано в китае" потому как большинство производителей (чего-либо) переносят свои производства в китай и там контролируют качество - это нормально. А то, что китай пользуется их оригинальными чертежами и шлепает свою продукцию такую-же - это да - гофно