Вирішив поділитись досвідом заміни холодильника на новий по "гарантії" після 6.5 років використання та при офіційній гарантії магазину - 3 роки.
Отже, 6.5 років тому був придбаний холодильник Liebherr. Пропрацював він всі ці роки без єдиної поломки і лише радував. Одного дня закралась думка, що холодильник почав погано морозити. Наступні дві неділі ця думка лише підтверджувалась, і врешті решт він зовсім перестав працювати

Я був здивований, наскільки доцільним є висновок про заміну після 6.5 років. Проте, майстер ремонтник сказав, що варто спробувати звернутись в магазин, де купувався холодильник. Моя радість від можливості заміни на новий холодильник швидко змінилась на розчарування після того, як я дізнався, що магазину вже не існує. Що ж, здаватись не хотілось і я вирішив звернутись до офіційного представника Liebherr в Україні.
Це компанія ООО Мірс, яка знаходиться в місті Одеса. Звязавшись з ними і пояснивши ситуацію, представник сервісного центру (в Одесі) абсолюьно спокійно порекомендував викласти все на папері, додати копії гарантійного,
чеку та акту сервісного центру і відправити їм на розгляд. Так і зробив. Десь через неділі 2 я їм зателефонував прояснити статус і виявилось, що дійсно вони без проблем готові поміняти на новий, "...оскільки ООО Мірс дає гарантію на Liebherr 10 років(!!!!!)".
Оскільки такої ж моделі не було в наявності, то мені запропонували аналогічну модель. Більше того, виявилось можливим поміняти на класом вище лише доплативши різницю.
Минуло ще десь днів 5 і мій холодильник прибув з Одеси в Київ
і вже тут місцеві представники компанії звязались зі мною і доставили чудовий новий холодильник. Тепер маю новий холодильник з новою гарантією 10 років.

Тепер коротко про те, що потрібно мати і зробити:
1. чек і гарантійку
2. акт авторизованого сервісного центру
3. з актом піти в магазин, де купувався і вимагати заміну (в моєму випадку магазину вже не існувало, то ж тоді потрібно звертатись в офіційне представництво)
То ж якщо у вас техніка Liebherr вийшла з ладу і їй до 10 років - не посвішайте її викидати, спробуйте обміняти на нову.