Юридична самодопомога
Модератори: Olka, APod, ToLida
- Ihor
- Лейтенант
- Автомобиль: Seat Leon 1.6
- Контактна інформація:
Re: Юридична самодопомога
витяг з правил: " 11.8. По трамвайній колії попутного напрямку, розташованій на одному рівні з проїзною частиною для нерейкових транспортних засобів, дозволяється рух за умови, що це не заборонено дорожніми знаками чи дорожньою розміткою, а також під час випередження, об'їзду, коли ширина проїзної частини недостатня для виконання об'їзду, без виїзду на трамвайну колію." Отже, якщо там нема суцільної осьової лінії, відповідних заборонних знаків і достатньо місця, щоб обїхати трамвай, при цьому не наїжджаючи на колію зустрічного трамваю, то цілком можна!
- Sharik
- Участник клуба
- Автомобиль: Seat Altea
Хм... задавав це питання багатьом знавцям і шанувальникам ПДР, навіть 2 даївцям, але відповіді залишаються розділені 50/50... 
А мене при такій ситуації пару місяців тому штрафанули, коли я почав всяко відстоювати свою правоту, ДПСник підвищеним тоном закрив мені рота словами: "читай привила дорожнього руху".
тай я подумав шо справді неправий...

А мене при такій ситуації пару місяців тому штрафанули, коли я почав всяко відстоювати свою правоту, ДПСник підвищеним тоном закрив мені рота словами: "читай привила дорожнього руху".
тай я подумав шо справді неправий...

- ymyk
- Участник клуба
- Автомобиль: Octavia A7 1.4 TSI DSG
А шо ти хотів від нихSharik писав:ДПСник підвищеним тоном закрив мені рота словами: "читай привила дорожнього руху"

- ymyk
- Участник клуба
2Sharik, 2All
Свою правоту ти можеш пробувати відстояти перед дайцем, але зазвичай вони дубові
і їм хрєн шось доведеш. Знаючи і усвідомлюючи, що не правий він буде гнути свою лінію, аж поки ти його носом не ткнеш в ПДР або інший друковий матеріал
. Для доведення в законних рамках існують суди, туди ВАРТО і ПОТРІБНО звертатись.
Свою правоту ти можеш пробувати відстояти перед дайцем, але зазвичай вони дубові

По какой статье ПДД был выписан штраф?Sharik писав:А мене при такій ситуації пару місяців тому штрафанули, коли я почав всяко відстоювати свою правоту, ДПСник підвищеним тоном закрив мені рота словами: "читай привила дорожнього руху".
- Sharik
- Участник клуба
2 ymyk
2 Foolhardy
Так, все правильно, але якшо чесно я був не дуже сильний в ПДР, ну основні звичайно знав, але такого плану тонкощі ні... після цього випадку почав детальніше вивчати!Знаючи і усвідомлюючи, що не правий він буде гнути свою лінію, аж поки ти його носом не ткнеш в ПДР або інший друковий матеріал
2 Foolhardy
По статті "дай хоть шось"По какой статье ПДД был выписан штраф?

- puff
- Участник клуба
- Автомобиль: Seat Ibiza Sport 2.0
- Контактна інформація:
Думаю там усе обійшлося без протоколу, а відповідно без статті і розвели нашого друга Sharikа як молодого.
Sharik, ніколи не бійся "попросити" показати в правилах той пунк, який ти порушив. З ними сперечатися і можна, і треба, і виходить (щоправда не завжди). Якщо не вийшло переконати на місці - друга інстанція суд.
З того часу як я почав більше читати ПДР і інші підзаконні акти, а також став більше рахувати свої гроші (бо ж штрафи виросли) мені довелося не раз слухати в свою сторони всякі "порушення" але платив штраф тільки 2 рази, тоді коли я дійсно сам свідомо порушив і розумів, що мене за це чекає. В усіх інших випадках сперечався до піни в писку і зазвичай це закінчувалося фразою: "ти дуже мудрий, ми з тобою ще зустрінемося". Так, це займає багато часу і нервів але ж з їхнім "бєзпрєдєлом" треба боротися.
Sharik, ніколи не бійся "попросити" показати в правилах той пунк, який ти порушив. З ними сперечатися і можна, і треба, і виходить (щоправда не завжди). Якщо не вийшло переконати на місці - друга інстанція суд.
З того часу як я почав більше читати ПДР і інші підзаконні акти, а також став більше рахувати свої гроші (бо ж штрафи виросли) мені довелося не раз слухати в свою сторони всякі "порушення" але платив штраф тільки 2 рази, тоді коли я дійсно сам свідомо порушив і розумів, що мене за це чекає. В усіх інших випадках сперечався до піни в писку і зазвичай це закінчувалося фразою: "ти дуже мудрий, ми з тобою ще зустрінемося". Так, це займає багато часу і нервів але ж з їхнім "бєзпрєдєлом" треба боротися.
[img]http://puff.orgfree.com/NightIba.gif[/img] [url=http://mova.ridne.net/profile/2361][img]http://mova.ridne.net/profile/2361/2.png[/img][/url]
Если так, то Вас не "штрафанули" а "развели" - такие вещи нужно конкретизировать. Хоть результат один и тот же но методы разные.Sharik писав: 2 Foolhardy По статті "дай хоть шось"
- ymyk
- Участник клуба
Нічого страшного в тому нема. Я думаю, більшість були "розведеними" даїшниками хоч раз в житті, але головне щоб це не увійшло в звичку.Foolhardy писав:Если так, то Вас не "штрафанули" а "развели"
- Olsem
- Участник клуба
- Автомобиль: Seat Ibiza Sport 2,0
- Контактна інформація:
2crayfish
+1... Однозначно
+1... Однозначно

- Sharik
- Участник клуба
2 Puff Респект і уважуха! саме в такий спосіб потрібно ставити зажирівшихся бандюків в погонах на місце! Але трохи бракує спокійності і впевненості!
2 Foolhardy

2 Foolhardy
Так я для того тут і написав шоб остаточно взнати чи розвели чи всетаки порушив...Если так, то Вас не "штрафанули" а "развели" - такие вещи нужно конкретизировать. Хоть результат один и тот же но методы разные.
- puff
- Участник клуба
- Автомобиль: Seat Ibiza Sport 2.0
- Контактна інформація:
оооо!
Спокійність, Sharik, то не про мене
Я взагалі дуже нервуюся в таких ситуаціях. Тільки то чудо махне палкою, а мене вже трусить.
Тому спори з ними ніколи не були спокійними. Але це суті не змінює. Головне стояти на своєму.
Спокійність, Sharik, то не про мене

Я взагалі дуже нервуюся в таких ситуаціях. Тільки то чудо махне палкою, а мене вже трусить.
Тому спори з ними ніколи не були спокійними. Але це суті не змінює. Головне стояти на своєму.
[img]http://puff.orgfree.com/NightIba.gif[/img] [url=http://mova.ridne.net/profile/2361][img]http://mova.ridne.net/profile/2361/2.png[/img][/url]
- Irbis
- Региональный координатор
- Автомобиль: Seat Altea XL 1.6 TDI '15
- Контактна інформація:
Трамваї на зупинках не можна обганяти. Люди які виходять з трамвая зобовязані переходити на іншу сторону спереду трамвая. Тобто збиваємо людей, або інший трамвай. Сам бачив такі аварії на власні очі. У випадку з Франка там ще і пішоходні переходи, а тут ще обгін за Хнадцать метрів до переходу, плюс на перехресті. Короче попадалово по-любому...
- ToLida
- Участник клуба
- Автомобиль: Seat Tolida SW 1.6i
Irbis, от цитата з ПДР. Виходить, що обгін трамваю саме на Франка здійснювати безперечно можна, бо НЕ сказано, що заборонено обгін рейкового ТЗ саме на зупинці! Головне, що НІКОЛИ НЕ МОЖНА виїзджати на зустрічну трамвайну колію! (не важливо, чи рухається по ній трамвай, чи вона вільна) Колії на Франка розташовані поблизу тротуарів, а посередині дороги є вільна смуга для безперешкодного руху авто, яке і може здійснювати обгін трамваю. А пішоходи зобов'язані переходити оту дорогу лише на пішоходних переходах! Застереження до обгогу трамваю може бути лише по пункту "в", бо не пам'ятаю скільки метрів там залишається до пішохідного переходу.14.6. Обгін заборонено:
* а) на перехресті, крім випадків, коли обганяються двоколісні транспортні засоби без бокового причепа;
* б) на залізничних переїздах і ближче ніж за 100 м перед ними;
* в) ближче ніж за 50 м перед пішохідним переходом у населеному пункті і 100 м — поза населеним пунктом;
* г) у кінці підйому, на мостах, естакадах, шляхопроводах, крутих поворотах та інших ділянках доріг з обмеженою оглядовістю чи в умовах недостатньої видимості;
* ґ) транспортного засобу, який здійснює обгін або об'їзд;
* д) у тунелях;
* е) на дорогах, що мають дві і більше смуги для руху в одному напрямку;
* є) колони транспортних засобів, позаду якої рухається транспортний засіб з увімкненим проблисковим маячком (крім оранжевого).
P.S. Моє міркування викладене після перегляду ПДР та консультації з директором курсів водіїв СТК "Електрон"http://avtoas.lviv.ua/
[url=http://forum-lines.ru/][img]http://forum-lines.ru/rez/ab170872.gif[/img][/url]
[b][color=#BF00BF]Аж КАПЕЦЬ як все АЛІҐАНСЬКО!!![/color][/b]
[b][color=#BF00BF]Аж КАПЕЦЬ як все АЛІҐАНСЬКО!!![/color][/b]