Початковий Звук на Кордобу...

Модератори: Olka, KakTus08

Відповісти
Stef
Участник клуба
Автомобиль: SEAT LEON 1.6 LPG
Контактна інформація:

Початковий Звук на Кордобу...

Повідомлення Stef »

...перш за все прохання до модераторів не стирати тему "за схожість,флуд і т.д...",просто хочу взнати думку наших звукових гуру відносно конкретно-індивідульно моєї ситуації...наперед - пробачення і дякую...
Отож,чого я хочу...хочу за розумного мінімуму витрат - максимум роузмного звуку,тобто...перш за все поміняти фронт,і його ж кинути назад...поки без саба і уса навіть на фронт...і зробити принаймі базову шумо-вібро ізоляцію принаймі фронту...голова blaupunkt MP58 New Orlens,поки міняти не збираюсь...музика яка слухається - переважно R&B і Латина...отож що мене цікавить:
1.Який розмір на фронтальний мід-бас(160мм)?...бо де-не-де зустрічаю що начебто 13см чи я щось не так розумію?
2.Чи порадити міняти рідні пищалки?і чи стоять в стоку кроссовери?
3.Чи зможу зробити базову шумки самотужки + знімання карт?...і взагалі що там треба буде преробляти?
4.Чи міняти провода?наскільки я розумію що бажано,тоді якого саме перерізу?
5.Що порадите на фронт,зважаючи на стиль музики,хочу глибокого але мякого басу і чіткі середні і високі?!?!?і що скажете на акустику "power acoustic" в цілому,бо в принципі є можливість її придбання за ДУЖЕ привабливи цінами,ну принаймі обіцялось навіть в 2 рази дешевше чи на Автозвуці,навіть за топові системи,але ТІЛЬКИ цієї марки і кажуть що навіть Штатовського виробництва,тіпа не ЧАЙНА...Шо скажете?!??!
інші питання мабуть по-ходу обговорення з"являться...також соррі за можливу технічну некорректність чи не знання тему і т.д...
Alexander.P
Подполковник
Подполковник
Автомобиль: Cordoba Sport 2.0

Re: Початковий Звук на Кордобу...

Повідомлення Alexander.P »

До "гуру" мне далеко как до луны, но небольшой опыт уже имеется.
1. Про диаметр передних вуферов не скажу, т.к. когда я снимал передние карты, не померял, но, кажется, 16.
2. Вместо кроссовера прямо к твиттеру припаян конденсатор. Менять или нет - вопрос твоего бюджета. В целом, стоковая акустика не балует ни басами ни высокими, а звучит в среднечастотном диапазоне, зато достаточно громко.
3. Это зависит от источника роста твоих рук :-D . Если не совсем из @опы, то получится. Для начала почитай здесь: http://forum.seat-club.net/viewtopic.ph ... 2&start=90
4. Я не менял. И усь с сабом ставить не планирую. Но это не значит, что это правильно.
5. Мда, цены на Рower acoustic подозрительно низкие. Но, если предлагают за пол цены, я бы рискнул. Меня бы даже честное "made in china" не расстроило.

Про акустику и прочее можно почитать здесь:
http://www.avtozvuk.com/rubriki/test.htm
Нельзя починить то, что не сломано.
Stef
Участник клуба
Контактна інформація:

Повідомлення Stef »

народ настав час обирати...з 4-ьох девайсів на Ваш субєктивний розсуд що оптимальне???...бажано з коментарями!!!
1.MTX THS-602 http://avtozvuk.com.ua/info.php?id=3566
2.JBL GTO 6508C http://avtozvuk.com.ua/info.php?id=1508
3.Power Acoustik AZ-620 http://avtozvuk.com.ua/info.php?id=6649
4.Blauounkt Vc 662 http://www.blaupunkt.com/ru/7606387000_main.asp

ПРОХАННЯ-якнайшвидше прокоментувати,бо спіши вже з цим ділом!!!...і якісь альтернативи можна -в рамках того ж бюджету!!!!
osahv
Капитан
Капитан
Автомобиль: Cordoba Sport 2.0
Контактна інформація:

Повідомлення osahv »

Сам только начал заниматься звуком в своей машинке... (см. мой БЖ)
вставлю свои 5 копеек:
1. Правильно 160 мм. но тут главное глубина (читал что не больше 80 мм, но точно не скажу), если не пойдет придется делать подиумы (Говорил с офф. электриком, сказал все установим без проблем).
2. Менять обязательно (т.к. диапазон частот разный)
3. Вот я на этот счет думал так, куплю материалы, поеду менять колонки и попрошу когда все разберут подождать пол часика пока я проклею все, и чтоб собрали сами (может приплатить немного...) Если не согласятся запомню как разбирается карта и сделаю потом сам + тут есть мануал по разборке карты!
4. Лучше поменять, сам хочу.
5. Я после долгого выбора магнитолы, прослушал кучу девайсов, но влюбился в акустику Infinity. Такого качества я не слышал ни на чем ИМХО... Себе буду брать такие перед и зад.
Если чесно меня пугает другое, разговаривал на сервисе по поводу задних колонок, точнее проводов. Как известно в двери проводов нет, только штекер в стойке, так вот они не заказывают штекера, а обрезают и прикручивают напрямую!!!!!!! Я так не хочу!!!!! Где купить эти штекера????? Видел тут про это темку, как сделать самому, но это геморно да и времени не хватает.
Stef
Участник клуба
Контактна інформація:

Повідомлення Stef »

а нові твіттера в штатне місце сідають без проблем і нічо там переробляти не потрібно буде,все залишиться так як є...так чи ні чи я десь помиляюсь??
Baltika
Старший Лейтенант
Старший Лейтенант
Автомобиль: Seat XL Самец

Повідомлення Baltika »

а нові твіттера в штатне місце сідають без проблем і нічо там переробляти не потрібно буде,все залишиться так як є...так чи ні чи я десь помиляюсь??
На алтехе стали со свистом, только старый выковыривал дольше.
Поехали...
Рост ®

Повідомлення Рост ® »

Stef писав:...перш за все прохання до модераторів не стирати тему "за схожість,флуд і т.д...",просто хочу взнати думку наших звукових гуру відносно конкретно-індивідульно моєї ситуації...наперед - пробачення і дякую...
Отож,чого я хочу...хочу за розумного мінімуму витрат - максимум роузмного звуку,тобто...перш за все поміняти фронт,і його ж кинути назад...поки без саба і уса навіть на фронт...і зробити принаймі базову шумо-вібро ізоляцію принаймі фронту...голова blaupunkt MP58 New Orlens,поки міняти не збираюсь...музика яка слухається - переважно R&B і Латина...отож що мене цікавить:
1.Який розмір на фронтальний мід-бас(160мм) бо де-не-де зустрічаю що начебто 13см чи я щось не так розумію?
2.Чи порадити міняти рідні пищалки?і чи стоять в стоку кроссовери?
3.Чи зможу зробити базову шумки самотужки + знімання карт і взагалі що там треба буде преробляти?
4.Чи міняти провода?наскільки я розумію що бажано,тоді якого саме перерізу?
5.Що порадите на фронт,зважаючи на стиль музики,хочу глибокого але мякого басу і чіткі середні і високі і що скажете на акустику "power acoustic" в цілому,бо в принципі є можливість її придбання за ДУЖЕ привабливи цінами,ну принаймі обіцялось навіть в 2 рази дешевше чи на Автозвуці,навіть за топові системи,але ТІЛЬКИ цієї марки і кажуть що навіть Штатовського виробництва,тіпа не ЧАЙНА...Шо скажете
інші питання мабуть по-ходу обговорення з"являться...також соррі за можливу технічну некорректність чи не знання тему і т.д...
Якщо ще актуально...
Не робив Кордобу, але робив Ібіцу. В заводському виконанні там дійсно на фронті не 16 см, а менше (наскільки менше - не міряв).
1. Роботи з переробки і підготовки дверей для отримання "розумного" звуку багато.
Помаленьку (наскільки часу вистачає) готую звіт про цю роботу, зараз можна глянути декілька фотографій.
Зображення
Двері після акустичної підготовки (не плутати з шумоізоляцією, як це часто буває), з виготовленим внутрішнім подіумом, і перед завершальною декоративною обробкою.
Зображення
А це готовий варіант - після перетяжки алькантарою, яка, як виявилось, добре пасує до заводського пластику. Твітери більшого розміру, ніж штатні місця, тому для них теж виготовлені подіуми з потрібними кутами довороту.
2. Для отримання нормального звуку міняти все заводське. На музиці іспанці економлять по чорному.
3. Самотужки звичайну шумоізоляцію зробити можна, а от акустичну підготовку - скоріш за все ні, там багато різних нюансів, врахувати які без потрібного досвіду з майже 100% імовірністю не вдасться. Хоча якщо любите розбирати-збирати машину по декілька раз - чому би і не спробувати?
4. Поміняти акустичні кабелі бажано, на більшого перетину - мінімум 1,5 кв. мм. Раджу використати звичайні монтажні багатожильні "Одеса-кабель", вони куди кращі за різний автозвуковий китай, повірте мому досвіду.
5. А з якої радості Павер-Акустік буде штатівського виробництва? Це взагалі-то український бренд, якщо за останній час нічого не змінилось, я навіть знаю особисто людину, яка серйозно приклалась до розробок акустики цього бренду. І він не робиться в Штатах.
І взагалі раджу вибирати не марку апаратури, а фахівця, який все грамотно підбере і встановить. Якщо, звісно, автозвук не хобі, коли все хочеться зробити своїми руками. Якщо є бажання зекономити, то економія перш за все вийде на якості результату, така вже це галузь.
До речі, можна перетнутися з власником описаної мною Ібіци і послухати його машину, думаю він не відмовить.
Stef
Участник клуба
Контактна інформація:

Повідомлення Stef »

to Rost....
А ти часом не робив акустику високому хлопцю,Іван звати aka Dozer...жовта трьохдверна Ібіца?????....по акустиці впізнаю Helix x-max 62,вроді...
ну як звучить саме ця акустика,бо скоріш за все поствлюю її на тил,бо після перечитання уйми форумів висновок-грає нівроку,але в основному лише середину,низи-ніякі,і верхи - більш-менш....а наперед начебто вже точно зупинився на JBL GTO-607C http://avtozvuk.com.ua/info.php?id=2443...народ що скажете на ці компоненти,або може в кого власний досвід???...
а відносно твітерів-хочу їх заховати за рідною сітічкою,це без проблем чи як????
Рост ®

Повідомлення Рост ® »

Stef писав:to Rost....
А ти часом не робив акустику високому хлопцю,Іван звати aka Dozer...жовта трьохдверна Ібіца
На фото саме його машина. Як раз цього тижня завершимо деякі моменти, Іван хоче спробувати виступити на фіналі України по версії ЕММА у Львові, 19-20 вересня.
Stef писав:по акустиці впізнаю Helix x-max 62,вроді...
ну як звучить саме ця акустика,бо скоріш за все поствлюю її на тил,бо після перечитання уйми форумів висновок-грає нівроку,але в основному лише середину,низи-ніякі,і верхи - більш-менш а наперед начебто вже точно зупинився на JBL GTO-607C http://avtozvuk.com.ua/info.php?id=2443...народ що скажете на ці компоненти,або може в кого власний досвід
а відносно твітерів-хочу їх заховати за рідною сітічкою,це без проблем чи як
Акустика ніяк не X-max, це хенд-мейд, зроблено в PAD.
А x-max, чесно кажучи, ніякий не Хелікс, хоч і продається під цим брендом. Цю акустику зроблено спеціально для базарного продажу в країнах снд, чистий китай. Як воно звучить - не знаю, я їх і в руках-то не тримав, навіщо? З Хелікса якщо брати щось дешевше, то Дарк Блю - хоч і в Китаї зроблено, але якість витримується.
Стосовно ЖБЛ - не скажу, я не працюю з брендами, в яких одна-дві лінійки апаратури сяко-тако варті уваги, а решта криве. Для чого? Є німці, Аудіотек Фішер (Хелікс, Бракс), ДД та інші. Тут завжди отримаєш якості звуку більше, ніж заплатив грошей. Є ізраїльтяни, Морель, сильна акустика, але дуже складна в установці, її треба вміти встановлювати. Є англійці, Женезіс. Цього цілком вистачає, щоб гарантовано робити якісні системи усіх цінових діапазонів, від декількох сотень доларів до десятків тисяч.
Чи вдасться заховати твітери в штатних місцях? Запитання не зовсім правильно з акустичної точки зору поставлене. Яка задача - отримати максимально якісний звук в межах виділеного бюджету, чи якомога краще заховати компоненти? :) Може і вдасться і те, і друге, але треба слухати. Просто різні подіуми і тому подібні штучки при правильному підході робляться не для понту, а для забезпечення такого акустичного оформлення, яке потрібне конкретним динамікам в конкретному автомобілі.
Stef
Участник клуба
Контактна інформація:

Повідомлення Stef »

Нарешті вже прикупив акустику,взяв JBL GTO607C & JBL GTO608C...Чому саме її?бо взяв значно дешевше ніж були на автозвуці+більш/менш знаний мені бренд!!!Тепер стою перед дилемою чи ставити 4охканальний УСЬ чи напряму?!?!що скажете,народ,що порадите в діапазоні тисячі гривень???
Відповісти