У мене Altea 2.0 TDI DSG.
Машина загалом дуже подобається. Звернув увагу на неї бо сподобалася зовні, сів всередину і був вражений внутрішнім простором, на тест-драйві машина справила дуже хороше враження - чіткі реакції, зручне крісло, відчуття цілісності машини. Купив

Машина класна
Тепер про те що не подобається (все дрібниці, але хочеться побідкатись):
1. посадка, як на мене, трохи непродумана:
1а) для мене надто високо стоїть кермо. Зріст 175, щоб руки на кермі були на рівні плечей кермо опускаю майже повністю вниз, воно частково перекриває прибори. В Леоні такої проблеми нема.
1б) місце для лівої ноги надто віднесено ліворуч, в результаті коли ліва нога на підставці, а права на газі, посадка виходить несиметричною; щоб вирівнятись ставлю ліву ногу трохи праворуч від підставки і спираюся на неї тільки носком.
1в) праве коліно іноді торкається "ручок" під "бородою".
1д) час від часу крісло трохи опускається, можливо чіпляю важіль регулювання по висоті під час посадки/висадки.
2. подача повітря під ноги організована поганенько - відчувається взимку - таке враження що більша частина теплого потоку іде під торпеду.
3. взимку двірники мають тенденцію обмерзати.
4. бардачок маленький!!

не настільки маленький настільки незручний. Рятують кишені в дверях і "підлокотник". Загалом ничок по салону вистачає.
5. "підлокотник" не дотягується до ліктя. Є багфікс за 2000 грн, але жаба каже що лікоть обійдеться.
6. ліхтар заднього хода світить погано, як і ЗПТФ. На брудній дорозі моментально засираються вщент. Дальнє світло так собі, але терпимо. Ближнє класне.
7. надовго затримується волога в ущільнювачах на вікнах: після мийки пару днів після кожного опускання-піднімання скло мокре.
8. реакція на "газ" з невеликою, але відчутною затримкою.
9. якщо різко дати "газу", іноді коробка може "думати" до півсекунди, що є відомим багом: "Relatively lengthy shift time when shifting to a gear ratio which the transmission ECU did not anticipate (around 400ms, depending on the situation);". Ще є враження що при різкому натисканні на газ включається надто низька передача, і це при тому що я не дотискаю до "зони кікдауна". При крутному моменті 320 Нм від 1750 в більшості випадків вистачило б скинути одну передачу або і лишитись на поточній.
10. на кліматі неможливо вручну _ввімкнути_ кондішн - це було б корисно щоб висушити вікна в дощ при температурах 5 - 15 С.
От і все. Що скажете? Це мої персональні глюки чи як?