Отож, на правах "львівської клубної Мами", вирішила започаткувати саме таку темку, де можна було б прикладно, по ситуації обговорити правила проїзду перехресть, різних маневрів на дорозі і поведінки в сумнівних ситуаціях, при нав'язливому намаганні даїшників зробити з Вас "покірного ЛОХА".
Пропоную отут обговорювати і висвітлювати певні "проблемні" місцини, де люблять зачаїтися даївці (які до речі не завжди мають для цього підставу).
Зі своєї сторони, обіцяю час від часу консультуватись і викладати сюди коментарі людини, яка безумовно перфектно знає і орієнтується в сучасних Правилах дорожнього руху України, це - Задорожний Роман Михайлович, директор курсів водіїв СТК "Електрон" http://avtoas.lviv.ua/
Тепер конкретніше:
їдучи на минулу Зустріч Клубу, на перехресті Наукова-Тролейбусна, рухаючись в напрямку Стрийської, по крайній правій смузі (найближче до бордюра), на червоне світло здійснила правий поворот, керуючись зеленою дозвільною стрілочкою. За поворотом зупинили дайці, і на моє запитання про причину зупинки, почали знічев'я "розказувати", що я: "Нарушаю! Не слідкую за знаками, дорожньою розміткою! Не знаю ПДР! Бо повертати в цьому місці можна лише з СЕРЕДНЬОЇ смуги, попередньо на неї перестроївшись!Бо на асфальті стрілками вказано напрям звуження дороги. І який вам штраф виписувати? Мінімальний? Максимальний?" І т.д., і т.п...
Як виявилось, я не перша, кого "хапнули" саме там!
Отже, а тепер - правильна відповідь хлопцям у формі:
"Дорожня розмітка, в даному випадку, інформує про те, що ПІСЛЯ проїзду даного перехрестя іде звуження дороги і для руху буде доступно лише ДВІ смуги. А якщо ширина дорожнього покриття дозволяє організувати рух декількома смугами, (тим більш, саме тут, при наявності дорожньої розмітки) можна при безперешкодному проїзді здійснювати маневр повороту праворуч з крайньої ПРАВОЇ смуги! Тим самим, ми розвантажуємо проїзджу частину залишаючи для інших учасників дорожнього руху більше місця для маневрів та оглядовості!"
Говорити все це слід впевнено, даючи зрозуміти що нічого з Вас скористати хлопакам не вдасться! Вони можуть навіть для "страху" скласти протокол (ну щоб "потріпати" Вам нерви)! З яким не варто погоджуватись! І який скоріш за все буде знищений, як тільки Ви від'їдете! Бо ж зрозуміло, що ніякого порушення не було.
І ще вартує, йти в наступ - знайомитись з ними ближче! Тобто переписати собі в нотатник з ким Вам доводиться мати справу, (ПІП, звання) сказати, що ці дані Вам потрібні для подальшого вияснення та оскарження.
Після таких Ваших дій, повірте, що вони швиденько запрагнуть змінити місце дислокації! Бо переживають, щоб не получити по шапці, за такі неправомірні дії.
Всім дякую за увагу!