То перехрестя "правильно" непроїжджається, бо воно першопочатково ідіотське, а "деякі" просто цим користуютьсяcrayfish писав:ymyk ти все зробив правильно! Звісно, шкода тих грошей, їх можна і більш приємно потратити, проте за таку суму штрафу ти отримав досвід на все життя і довго пам"ятатимеш як правильно проїхати те перехрестя - власне на цьому і базується виховний ефект штрафуІ іншим наука - тре бути уважним. Хоча на своїх "ґулях" наука швидше сприймається
Юридична самодопомога
Модератори: Olka, APod, ToLida
- AndrewK
- Участник клуба
- Автомобиль: Cordoba Sport 2.0
Re: Юридична самодопомога
Нехай русня здохне
- crayfish
- Участник клуба
- Автомобиль: тимчасовий пішохід
Не бачу там ніц надзвичайного - типове перехрестя для нашого міста. Як на мене проблема в пішоходах, а саме у їх неосвідченості при перетинанні такого небезпечного об"єкту як дорога.AndrewK писав:То перехрестя "правильно" непроїжджається, бо воно першопочатково ідіотське, а "деякі" просто цим користуються
Поясню: всі знають, що водій повинен пропускати пішохода, і пішохід є "завжди правий" - це вірно, але самі пішоходи ПДР дуже часто порушують і елементарно не думають про власну безпеку, адже водій повивнен зупинитись і надати перевагу руху.
Читаємо уважно наші ПДР:
п. 4.7: Пішоходи повинні переходити проїзну частину по пішохідних переходах, у тому числі підземних і надземних, а у разі їх відсутності — на перехрестях по лініях тротуарів або узбіч.
4.14. Пішоходам забороняється:
а) виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху;
б) раптово виходити, вибігати на проїзну частину, в тому числі на пішохідний перехід;
...
ґ) затримуватися і зупинятися на проїзній частині, якщо це не пов'язано із забезпеченням безпеки дорожнього руху;
...
[URL=https://matchnow.life]Optimal casual Dating[/URL]
- puff
- Участник клуба
- Автомобиль: Seat Ibiza Sport 2.0
- Контактна інформація:
Ліда на тому перехресті теж попадалася якраз за звуження поліс, щоправда вона зуміла відмазатися і ще хтось з наших клаберів (не пам'ятаю хто саме). Це я до того, що там дійсно кормушкаIn_Spector писав:Дякую за інформацію.
Дали - 425 - по максимуму, бо сперичався, тим більше бурно. Те що не хотів на лапу дати - правильно зробив. А на рахунок "кормушки" - подивимося і кормушку поломаємо!

Як на мене, то абсолютно звикле перехрестя. От ідіоцьке перехрестя це, до прикладу, Липинського-Клепарівська-Єрошенка (біля СКА) або виїзд з моста на Луганській (який за Кучмика поставили) в будь-якому напрямкуAndrewK писав:То перехрестя "правильно" непроїжджається, бо воно першопочатково ідіотське, а "деякі" просто цим користуються

[img]http://puff.orgfree.com/NightIba.gif[/img] [url=http://mova.ridne.net/profile/2361][img]http://mova.ridne.net/profile/2361/2.png[/img][/url]
- ymyk
- Участник клуба
- Автомобиль: Octavia A7 1.4 TSI DSG
Як каже crayfish - "ефект штрафу" - це дійсно позитив, але то шо гроші тре викласти - це мінус. Але ж ніби справедливо. Хоче є нюанс.
Але чомусь всі дайці грають водіїв, "вчать" їх правил, навіть тоді коли всього в ніхто не порушив. Так, пішоходи мають перевагу, але от їздиш і бачиш - деякі просто корчать камікадзів...
Я наприклад стараюсь завжди їх пропускати: на піхохідних переходах, на світофорах коли ті явно виходять на дорогу коли їм гасне зелений... коли їду містом, за містом, пригальмовую в тих місцях де ті можуть вибігти ні з того ні з сього. Мене цікавить - чому за них ніхто не візьметься, не навчить що на червоне не треба переходити? Вчора проїждаю стрийську-наукову, а вони пруть, свідомо лізуть на червоне і шо ти зробиш з тим, в них же перевага - перевага в тому що їх ніхто не оштрафує, не зупинить і не проведе милу бесіду на хвилин 40 і не навчить правил.
Не подумайте, що оправдовую водіїв - я не травлю всяких підірваних шумаХЕРів, тих хто на переході давить на газ, хто на світофорі їде при мигаючому жовтому, але вибачте... Гра в одні ворота.
Але чомусь всі дайці грають водіїв, "вчать" їх правил, навіть тоді коли всього в ніхто не порушив. Так, пішоходи мають перевагу, але от їздиш і бачиш - деякі просто корчать камікадзів...

Я наприклад стараюсь завжди їх пропускати: на піхохідних переходах, на світофорах коли ті явно виходять на дорогу коли їм гасне зелений... коли їду містом, за містом, пригальмовую в тих місцях де ті можуть вибігти ні з того ні з сього. Мене цікавить - чому за них ніхто не візьметься, не навчить що на червоне не треба переходити? Вчора проїждаю стрийську-наукову, а вони пруть, свідомо лізуть на червоне і шо ти зробиш з тим, в них же перевага - перевага в тому що їх ніхто не оштрафує, не зупинить і не проведе милу бесіду на хвилин 40 і не навчить правил.
Не подумайте, що оправдовую водіїв - я не травлю всяких підірваних шумаХЕРів, тих хто на переході давить на газ, хто на світофорі їде при мигаючому жовтому, але вибачте... Гра в одні ворота.

- crayfish
- Участник клуба
- Автомобиль: тимчасовий пішохід
ymyk ти 100% правий - треба 3,14здити пішоходів, які тупо лізуть на дорогу, особливо восени, коли вранці приморозки - воно як корова - лізе і все, і його не колише шо буде за мить
Сорі не втримався, але люди добрі - майте совість! Особливо мене, як батька, просто бісить той випадок, коли молода мамаша пензлює із своїм малям:
- вкрай близько до дороги,
- тупо валить по переходу, незважаючи, що на підході авто, і воно (авто) перед переходом не зупиниться миттєво,
- їде каляскою з дитиною на дорогу, хоч до переходу 10м. - але ж вона з каляскою, їй же дадуть дорогу...
Блін, мене аж перевертає від того - так хочеться вмазати в чоло таким батькам...
Не в обіду пішоходам (бо кожен з нас ним є, деколи) - майте повагу і такт до інших учасників руху.
Я вважаю так: краще бути живим/здоровим і неправим, а ніж бути в лікарні/моргу, але правим і чекати на правосуддя.
Безпека, в першу чергу, у наших руках, тому будьмо уважні і обережні. Це стосується і авто і мото і пішоходів.

- тупо валить по переходу, незважаючи, що на підході авто, і воно (авто) перед переходом не зупиниться миттєво,
- їде каляскою з дитиною на дорогу, хоч до переходу 10м. - але ж вона з каляскою, їй же дадуть дорогу...
Блін, мене аж перевертає від того - так хочеться вмазати в чоло таким батькам...
Не в обіду пішоходам (бо кожен з нас ним є, деколи) - майте повагу і такт до інших учасників руху.
Я вважаю так: краще бути живим/здоровим і неправим, а ніж бути в лікарні/моргу, але правим і чекати на правосуддя.
Безпека, в першу чергу, у наших руках, тому будьмо уважні і обережні. Це стосується і авто і мото і пішоходів.
[URL=https://matchnow.life]Optimal casual Dating[/URL]
- Developer
- Участник клуба
- Автомобиль: Seat Leon 1.6
Мене там теж раз зупинили, ше десь минулого року, коли вони там тільки почали стояти. Не памятаю як точно, але мені вийшло їм розказати шо я нічого не порушив. але скорше це не мені вийшло, а їм не вийшло мені пояснити що саме я порушив. А поки ми стояли то так само ше машин десь 5 проїхалоЛіда на тому перехресті теж попадалася якраз за звуження поліс, щоправда вона зуміла відмазатися і ще хтось з наших клаберів (не пам'ятаю хто саме). Це я до того, що там дійсно кормушка

Але ситуація не змінилися, хлопці там стоять практично регулярно і зупиняють всіх хто звертає на червоне з крайнього правого (точніше половинки правої смуги

- ymyk
- Участник клуба
- Автомобиль: Octavia A7 1.4 TSI DSG
На половині крайньої правої смуги є суцільна лінія розмітки:
"1.1 (вузька суцільна лінія) - поділяє транспортні потоки протилежних напрямків і позначає межі смуг руху на дорогах; позначає межі проїзної частини, на які в'їзд заборонено; позначає межі місць стоянки транспортних засобів і край проїзної частини доріг, не віднесених за умовами руху до автомагістралей; "
Що стосується перетину суцільної лінії , то у ПДР вказано наступне:
"Як виняток, за умови забезпечення безпеки дорожнього руху, дозволяється перетинати лінію 1.1 для об'їзду нерухомої перешкоди, розміри якої не дають змоги здійснити її безпечний об'їзд, не перетинаючи цю лінію, а також обгону поодиноких транспортних засобів, що рухаються із швидкістю менше 30 км/год"
"1.1 (вузька суцільна лінія) - поділяє транспортні потоки протилежних напрямків і позначає межі смуг руху на дорогах; позначає межі проїзної частини, на які в'їзд заборонено; позначає межі місць стоянки транспортних засобів і край проїзної частини доріг, не віднесених за умовами руху до автомагістралей; "
"Як виняток, за умови забезпечення безпеки дорожнього руху, дозволяється перетинати лінію 1.1 для об'їзду нерухомої перешкоди, розміри якої не дають змоги здійснити її безпечний об'їзд, не перетинаючи цю лінію, а також обгону поодиноких транспортних засобів, що рухаються із швидкістю менше 30 км/год"
- Sharik
- Участник клуба
- Автомобиль: Seat Altea
crayfish писав:Особливо мене, як батька, просто бісить той випадок, коли молода мамаша пензлює із своїм малям:
Сюди ще треба добавити: коли уступаєш дорогу то часто пішоходи починають демонстративно пригальмовувати, мовляв "АЛЬО, НАх... Я ж на переході"
І попробуй їм шось скажи... розмахують руками... а всетаки пригальмувати, включити 2-передачу і продовжити рух набагато краще відобразиться на
розході палива, ніж повність зупинитись і рушати... але пішоходам це зазвичай до лампочки... переважно тим хто ніколи не мав нічого спільного з авто,
або просто хами...
Брак елементарної культури також можна спостерігати на зїзді з площі Міцкевича на пр. Шевченка - пішохідний перехід на якому треба тиснути на газ або
на сигнал, шоб розігнати пішоходів, які табунами ідуть однин за одним і недодумуються хоч когось пропускати... За кордоном людина підходить до
переходу, чекає поки назбирається пару людей (якщо це людяне місце) і тоді всі разом переходять дорогу. А в нас як на базарі...
Можливо вартує на таких переходах поставити якісь таблички, щоб ті пішоходи хоч задумались шо щось роблять не так...
- puff
- Участник клуба
- Контактна інформація:
Ага, така табличка: "Прохід через перехід тіко оптом, бо так дешевше" 
Воно крім того, що лізе під колеса за межами переходів, то ще й махає руками і матюкається, що ти його не хош путєитєи

Воно крім того, що лізе під колеса за межами переходів, то ще й махає руками і матюкається, що ти його не хош путєитєи

[img]http://puff.orgfree.com/NightIba.gif[/img] [url=http://mova.ridne.net/profile/2361][img]http://mova.ridne.net/profile/2361/2.png[/img][/url]
Тобто перетин лінії правомірний? Машини стоять, бо для них червоний. Ти ж об'їжджаєш їх по пів-смузі на табличку с зеленою стрілкою, але маєш надати перевагу пішоходам і ТЗ.ymyk писав:На половині крайньої правої смуги є суцільна лінія розмітки:
Цікаво що скаже In_Spector.
Інакше навіщо там зелена стрілка?
Ееее.... Хочу сказати як пішохід (коли без автівки) і як людина яка часто буває в за кордоном - Брак елементарної культури в нас взаємний, на жаль.Sharik писав: Брак елементарної культури також можна спостерігати на зїзді з площі Міцкевича на пр. Шевченка - пішохідний перехід на якому треба тиснути на газ або
на сигнал, шоб розігнати пішоходів, які табунами ідуть однин за одним і недодумуються хоч когось пропускати... За кордоном людина підходить до
переходу, чекає поки назбирається пару людей (якщо це людяне місце) і тоді всі разом переходять дорогу. А в нас як на базарі...
Можливо вартує на таких переходах поставити якісь таблички, щоб ті пішоходи хоч задумались шо щось роблять не так...
- Sharik
- Участник клуба
- Автомобиль: Seat Altea
Незнаю за яким кордоном буваєте ви, а коли я був в Австрії (не проїздом, а жив там пів року) то таке відслідкував...Dargon писав: Ееее Хочу сказати як пішохід (коли без автівки) і як людина яка часто буває в за кордоном - Брак елементарної культури в нас взаємний, на жаль.
СУПЕР!puff писав:Ага, така табличка: "Прохід через перехід тіко оптом, бо так дешевше"

Я жив в Німеччині більше 5 років. І близько 2 місяців на рік проводжу в Бельгії, думаю цього достатньо щоби сформувати думку.Sharik писав: Незнаю за яким кордоном буваєте ви, а коли я був в Австрії (не проїздом, а жив там пів року) то таке відслідкував...
Повірте ніхто на швидкості 60-80 не наближається до переходу, ніхто нервово не сигналить пішоходу якій "завтикав".
і т.д. і т.п.
я вже не кажу про взаємоповагу водіїв одне до одного, тут капець як далеко нам до Європи
- puff
- Участник клуба
- Контактна інформація:
Нам до Європи як жабі дуПарижу 
А все чого? Патамушо культури нема ніхфіга. Куль-ту-ри! ВО!
А серйозно, то все починається з сім'ї. Давайте виховувати своїх дітей як правдивих європейців і у них з'явиться шанс пожити в тій країні, про яку ми з вами можемо тільки мріяти (потягло на філософію
)
Пи.Си. Але ж ми нафлудили в цій темі. Мама-Ліда прости нас безграмотних, безвідповідальних писак. Наведи ще разок порадок, а ми убіцяємося такого більше не робити

А все чого? Патамушо культури нема ніхфіга. Куль-ту-ри! ВО!
А серйозно, то все починається з сім'ї. Давайте виховувати своїх дітей як правдивих європейців і у них з'явиться шанс пожити в тій країні, про яку ми з вами можемо тільки мріяти (потягло на філософію

Пи.Си. Але ж ми нафлудили в цій темі. Мама-Ліда прости нас безграмотних, безвідповідальних писак. Наведи ще разок порадок, а ми убіцяємося такого більше не робити

- Irbis
- Региональный координатор
- Автомобиль: Seat Altea XL 1.6 TDI '15
- Контактна інформація:
"Пешеход всегда прав... пока жив" (с)
А взагалі то там ніби все правільно, дорога звужується (треба подивитись до речі чи є там знак звуження дороги) і тому з 3-х полос для перетворення в дві зроблена розмітка. Насправді є така сама розмітка перед поворотом в Сокільники на Стрийській. Також не раджу ігнорувати. Якщо зупинять, то будуть в принципі праві. Така розмітка є на всіх "хороших" дорогах, де є звуження полос, наприклад з 3-ч до 2-х. А пішоходи... Доки немає на них управи, будуть бігати. І зупинить їх наразі або турнікет, або колеса автомобіля...
А взагалі то там ніби все правільно, дорога звужується (треба подивитись до речі чи є там знак звуження дороги) і тому з 3-х полос для перетворення в дві зроблена розмітка. Насправді є така сама розмітка перед поворотом в Сокільники на Стрийській. Також не раджу ігнорувати. Якщо зупинять, то будуть в принципі праві. Така розмітка є на всіх "хороших" дорогах, де є звуження полос, наприклад з 3-ч до 2-х. А пішоходи... Доки немає на них управи, будуть бігати. І зупинить їх наразі або турнікет, або колеса автомобіля...