Верховная Рада проголосовала за ликвидацию техосмотра и доверенностей на авто
Модератори: Olka, APod, ToLida
Только пока не торопитесь радоваться, т.к. после "первого чтения" до принятия иногда проходит пол-года или год, а некоторые законопроекты вообще не доходят до второго чтенияymyk писав:"Ура, товарищи"
- то тільки перше читання!!!ymyk писав:"Ура, товарищи"
Саме так! Тут маса нюансів теж законодавчо та нормативно не узгоджених. Новою нормою закону передбачено, що не обовязково возити із собою довіреність на право керування ТЗ (саму довіреність, як юридичний документ ніхто не ліквідовує). Однак, як правильно помічено, при зупинці інспектором ДАІ та зясуванням, що авто керує не та особа, яка записана у тех.паспорті - інспектор зобовязаний звірити не тільки авто, а й особу по всіх наявних пошукових базах. Однак, враховуючи, що єдиної інтегрованої інформаційно - пошукової системи на сьогоднішній день не створено та враховуючи рівень оснащення засобами звязку сьогоднішнього інспеткора ДАІ - час перервірки може тривати не тільки 15, а й 30 хв.Developer писав:Тех огляд - то зрозуміло. А от на рахунок довіреності шось не дуже вїжжаю. Тепер можна буде як в цівілізованомі світі їздити на машині просто маючи при собі тех паспорт на неї? Якшо так, то навіть не знаю чи то добре чи зле. З одної сторони трошка полегшує життя, а з іншої - тепер кожного разу як працівник даі зупинить машину і побачить шо в тех паспорті не та людина, яка за кермом, то йому доведеться перевіряти чи машина не в угоні. А згадуючи що мені минулого разу 15хв перевіряли чи я не маю боргів перед ДАІ, то це тільки збільшість необхідний час нашого спілкування з ними
.
Віталік, уточни будь ласка (якщо можна), яким саме документом це дозволено (чи то доведено до інспекторів).In_Spector писав:До речі вимога до інспекторів ДПС ДАІ щодо "не штрафувати" водіїв, які керують авто навіть без доручення діє ще з почтку травня 2011 року. Їм це доведено вимогою Міністерства! В таких випадках інспектор просто перервіряє водія і авто по базах і, якщо все в порядку, авто не в угоні і водій не в розшуку - "щасливої дороги" - "без чайових"!
crayfish писав:Такої уваги до моєї персони з боку керівництва ДАІ міста ще не було.
Зателефонував до мене пан Маковецький і попросив зустрітись, аби принести мені свої вибаченняя не дуже хотів знаву їхати у ДАІ, проте мене запевнили, що мені не треба нікуди їхати - він сам приїде куди я скажу на годину, яка мене влаштує. Зустрілись, поговорили, дійсно, чоловік дуже перепрошував, і запевняв, що більше такого не буде - лиш би не писати вибачень в газеті. Я прийняв ого особисті вибачення з радістю, проте, вважаю за потрібне, у виховних цілях, таки довести вибачення до громадскості. На тому і розішлись. За пів години знову телефонує до мене капітан міліції - пан Маковецький і каже, що тепер дуже хоче передімною вибачитись командир батальйону, де служив отой пан Окілка (на даний момент звільнений із посади інспектора). Та його заступник і коли би я зміг із ними зустрітись? Звісно, нікуди їхати мені не потрібно - до мене приїдуть самі... Таки зустрілись і ще з командиром та його заступником - мета зустрічі: особисте вибачення та прохання не доводити справу до газети. Знову-ж таки домовитись не вдалось.
Чекаю подальшого розвитку подій.
Точно таку фразу я вчора чув від командира батальйону, роти ДПС м. Львова... Стояв перед мною, трішки повернутий правим боком, вираз обличчя такий серйозний, погляд спрямований вдалечінь, і повільно вицідив з себе ті слова...puff писав:Такого ще світ не бачив
Проблеми є всюди. Змінювати треба не когось - а себе в першу чергу. От тоді буде порядок. Ми навряд чи до того доживем, а наші діти заслуговують на краще майбутнє.In_Spector писав:Головне те, що Віталій- crayfish довів всім, що впливати можна і на ДАІ і на будь-який інший орган.
Саме впливати, а чи змінити - то вже інше, більш глобальне питання!