Отже, Leon 2.0 FSI в комплектації Stylance, чорного кольору. На даний час пробіг 13 тисяч км..
За час експлуатації можу сказати одне, машина не коштує своїх грошей.
Мінуси:
1) Салон зроблений жахливо, пластик на дотик, та що там на дотик, на вигляд настільки дешевий, що викликає асоціації з китайцями. Шпари між пластиком та кузовом такі, що в деяких місцях можна і палець просунути;
2) Двері закриваються з звуком який мало чим поступається ТАЗУ 2109;
3) Огляд жахливий, маленькі дзеркала, вікна і т.д.;
4) Скрипи в салоні. Можливо це наслідок того, що під час тонування знімали карту дверей, але скрип в задній лівій дверці та карти багажника просто добиває... можна робити музику голосніше, можна взагалі затички в вуха пхати, але думку про те, що машина за майже 30 тис.дол. скрипить не вкладається в голову;
5) Почала запотівати ліва фара;
6) Якщо повертати кермо при затягнутому ручному гальмі або натиснутій педалі гальма невідомий скрип в задній підвісці (манагер в салоні сказав "Та Ви покатайтеся, а там побачимо, машина ж то нова". Цікава логіка...);
7) Невідомо по який причині облазить фарба на верхній частині бампера з лівого боку (кутик на межі з крилом);

9) Глючить датчик ременів безпеки, при защепнутому ремені може сигналізувати про те, що водій не пристебнутий;
10) Середній розхід палива в місті вищий ніж в знайомого на Хонді Акорд 2.0 (це при тому, що акорд важчий і на автоматі);
11) Система двірників скла не розрахована для нашої зими (говорю про Карпати), при інтенсивному снігопаді, сніг трамбується об край стійки і через деякий час треба зупинятися і чистити;
12) Машина шумна, але частково це проблема гуми, оскільки штатний Бріджстоун Турназа шумить добре... змінив на зимові Мішлєн Пілот Альпін ПА3 і стало тихіше і мякше. Сам здивувався... зима гума, а тихіше їде))))
13) Чорний колір. Це більше мінус ніж плюс. Сколи, царапини, пилюка з"являються на ньому, як гриби після дощу. Більше чорну машину купувати ніколи не буду. Хоча коли помита то виглядає бомбезно, але не довго))))))
Поки ніби все. Поряд з тим всім негативом звичайно є позитивні моменти, які собою перекривають негативні враження від автомобіля.
Плюси:
1) Динаміка. Не машина, а маленький літачок, достатньо при обгоні зкинути наприклад з 5 передачі на 3 і викрутити мотор до 6.5 тисяч, як розумієш, за що були заплачені гроші))) ;
2) Керованість, маневреність. Машина чудово керується, в міру гостре кермо, чудово відчуваєш де і як треба крутнути баранкою, щоб об"їхати раптову перешкоду, ввійти в поворот і т.д.;
3) Еластичний двигун. Дозволяє вже при 50 км.за год. їхати на 5 передачі, а з 60 і на 6, що дозволяє економити паливо;
4) Трансмісія хороша, щоправда в товариша до того був Форд фокус СіМакс то він зауважив, що переключання не таке чітке, як там і розкритикував коробку. Але мене влаштовує;
5) Дизайн. Дизайн звичайно один з тих факторів, який вплинув на мій вибір. Машина привертає увагу перехожих і кожного дня тішить око. Беззаперечно їздити на ній приємно;
6) Штатна акустика. Досить пристойна. Не сподівався. Чудово звучить, хоча я меломан зі стажем, але повністю влаштовує і щось вдосконалювати не бачу сенсу. Єдине шкода, що немає виходу для USB. Зате є вихід на підсилювач, можна підлючити iPod або телефон. Якось спробую.
7) Дуже зручна педаль газу))) Нога не висить, а лежить на ній і відпочиває))) Подобається підсвітка панелі приладів. Крісла чудово тримають тіло.
В загальному, що можу сказати... надто дорога... особливо зараз. Сподіваюсь німецька техніка не підведе, а всі вищевказані недоліки з часом будуть усунуті. Але що найбільше розчарувало то це сервіс в нашому салоні. Нам до Європи ще дуже далеко. Разом з тим на Леончику приємно їздити і особливо приємно обганяти)))) Ще хочеться додати, що Леон, це машина не для всіх, а для людей дійсно емоційних і гарячих бо якщо думати про практичність то Леон точно не для тебе.
Ни гвоздя, ни жезла! )))