Флуд про "ДАЙців"

Модератори: Olka, APod, ToLida

Відповісти
Developer
Участник клуба
Автомобиль: Seat Leon 1.6

Re: Ситуація на дорогах нашого міста (ремонт, об'їзд, ями тощо)

Повідомлення Developer »

В мому випадку пішоход пройшов перехід, але в момент коли його пятка все ще була на переході - я рушив (причому від мого правого крила до тої пятки було десь порядку 2-2,5м, так як я був на іншій половині дороги) :). Смішно, але це послужило причиною для моєї затримки.

Погоджуюся. Кульрута на дорозі відсутня як зі сторони водії, так і зі сторони пішоходів. Погоджуюся, контроль потрібний. Ну але не в такий спосіб в який він відбувається зараз. Коли тебе зупиняють через будь-що, а коли починаєш шось доказувати то тебе ше й дихнути просять або просто тупо матом криють за розумність і обізнаність в правилах. Зато коли ДТП стається і треба працівника ДАЇ шоб швидше зафіксувати і звільнити проїжджу частину - то десь їх постійно нема і чекати треба. А коли приїжджають, то таке враження шо не свої обовязки виконують, а якусь мега послугу тобі роблять.

На мою думку, контроль і людьський фактор у вигляді працівника ДАЇ в нашій країні ніколи не буде ефективним.

А тепер давайте подивимся в корінь проблеми. Чому порушують - тому що або правил не знають, або знають що зійде з рук. Чому правил не знають - бо права купують, МАЙЖЕ у тих же праційників ДАЇ. Чому з рук сходить - бо з тими ж працівниками ДАЇ завжди можна домовитися. Про що можна далі говорити, якшо ті що контролювати мають перетворили цей процес в збирання пожертв.

Доречі, в мого родича є колега - колишній працівник ДАЇ. Чому колишній - бо нормальній, сумлінній людині з почуттям совісті і гідності зараз в ДАЇ працювати не можливо. Він протримався в тій системі десь троха більше пів року. Система дуже проста - є план, згідно якого ти маєш принести певну кількість складених протоколів, і певну кількість живими грошима. Такий собі план виконання, який змінюється від потреб і ситуацій. Але принести маєш, звідки візьмеш - не цікавить. Не буду стверджувати що так є у всіх віділках (той колега працював в Житомирі) і це загально прийнята схема. Але факт залишається фатом.

НІКОГО НЕ ХОЧУ ЗВИНУВАЧУВАТИ ЧИ ВИПРАВДОВУВАТИ, але контролюючу функцію наші працівники ДАЇ може і виконують, але явно не для потреб суспільства чи держави.
vovalf
Призывник
Автомобиль: Seat Cordoba Sport 2.0

Re: Ситуація на дорогах нашого міста (ремонт, об'їзд, ями тощо)

Повідомлення vovalf »

Повністю згоден.Щодо виконання плану "по фіксуванні порушень ПДР" повний абсурд. Це практично те саме, що план у МВС щодо конкретних видів злочинів. :O
ДАЙ на даний момент не виконує свої основні функції - попередження порушень ПДР, спостереження за їх дотриманням. А таке враження, що основним завданням є збільшення кількості притягнень до відповідальності і відповідно кількості хабарів.
Один працівник ДАЙ навів приклад: приходить зранку на роботу, а керівник вказує конкретну кількість протоколів і за якими порушеннями мають здати в кінці патрулювання.
Sunflower.UA
Генерал-Майор
Генерал-Майор

Re: Як спілкуватись з "дайцями"? Наприклад:

Повідомлення Sunflower.UA »

ХАРЕ Флуд - розводити. Як бути у випадку із пішохідним переходом, Я думаю вже всі знають, не моя половина дорги, ДАЇшників - до біса, але спокійно і культурно.
А гонщиків (Севастопіль), у ШТатах - Обох заарештували 100%!
Любовь - всегда сука.
Oleg0244nk
Подполковник
Подполковник
Автомобиль: Seat Cordoba

Повідомлення Oleg0244nk »

Если бы ментов жухали не за отсутсвие протоколов, а за количество ДТП на их участках наверное все было бы совсем по другому, совсем как у "них" за бугром.

В нашей стране государсву не интересно количество погибших в ДТП, интересно скоко денег поступило ему в бюджет.

История с мопедами класический случай.
Тот же случай в Севастополе, может начальник ГАИ выступил перед горожанами или может горадминистрация как то отреагировала?
rulon
Участник клуба
Автомобиль: Seat Cordoba Sport
Контактна інформація:

Повідомлення rulon »

так воно є. при вільній правій полосі потрібно рухатись саме по ній... Ти цього не знав? Але завжди можна знайти відмазку - перестроївся в ліву для повороту, об"їзджав яму і т.д. Головне щоб свідки були...
Мав таке раз тоже, але відбувся, як не дивно, перевіркою документів з устним попередженням... B-)
Refbux
Майор
Майор
Автомобиль: Seat Ibiza II 6K1
Контактна інформація:

Повідомлення Refbux »

crayfish писав:Маю новий приклад "розводу" гаїв - причому на рівному місці, я настільки був "офігєвшим", що доки думав що саме відповісти та мавпа намалювала протокол і постанову на 425 грн. - порушення п.11.5 ПДР - рух в лівій смузі при наявності вільної правої. Піпец! Вже маю готовий позов до суду - буду судитися!!!
Досвід-то вже є. B-)
Деталі - після того як суд прийме мій позов.
Отпишись что и как.
Я писал по этому поводу выше.
Реально шансы 200% "взуть" гаи!
[url=http://forum-lines.ru/][img]http://forum-lines.ru/rez/ab143408.gif[/img][/url]
Лёшик
Генерал-Лейтенант
Генерал-Лейтенант
Автомобиль: e-Golf + Q5

Повідомлення Лёшик »

rulon писав:так воно є. при вільній правій полосі потрібно рухатись саме по ній... Ти цього не знав? Але завжди можна знайти відмазку - перестроївся в ліву для повороту, об"їзджав яму і т.д. Головне щоб свідки були...
Мав таке раз тоже, але відбувся, як не дивно, перевіркою документів з устним попередженням... B-)
От завжди було цікаво, а якщо сказати, що збирався повернути ліворуч :-D , Хай навіть і через дві суцільні. Тоді ж можна їхати в лівому. :-D
Мой бортовик Leon goes black (уже продан)))))
crayfish
Участник клуба
Автомобиль: тимчасовий пішохід

Повідомлення crayfish »

крім того, за таку наглість дайця я писатиму скаргу на постанову по якій мене безпідставно звинувачують в прокуратуру та в ДАй управління
[URL=https://matchnow.life]Optimal casual Dating[/URL]
crayfish
Участник клуба

Повідомлення crayfish »

rulon писав:так воно є. при вільній правій полосі потрібно рухатись саме по ній... Ти цього не знав? Але завжди можна знайти відмазку - перестроївся в ліву для повороту, об"їзджав яму і т.д. Головне щоб свідки були...
Я про це чудово знаю, а ще є така поправка, де сказано, що якщо у правій смузі є перешкоди руху (припарковане авто, ями, лежать якісь предмети), то можна рухатись у лівій смузі. Короче кажучи при описанні даного випадку у мене вийшов позов на чотирьох аркушах паперу формату А4 - маю надію суддя уважно все прочитає і зробить правильні висновки.
rulon
Участник клуба
Автомобиль: Seat Cordoba Sport
Контактна інформація:

Повідомлення rulon »

суддя має оправдати тебе. просто потратиш на це все час та нерви.
crayfish
Участник клуба

Повідомлення crayfish »

rulon писав:суддя має оправдати тебе. просто потратиш на це все час та нерви.
нервів вже нема - звик, щодо часу - не така велика втрата, проте яке задоволення коли в суді тебе оправдали!!! Одного разу я таке відчув, от чи повториться таке знову...
ага! Тут є ще попадалово на 3,40 грн. держ.мита за судові витрати, але то можна пережити...
хоча відповідно до ст.288 КУпАП України можна не платити мито...
Irbis
Региональный координатор
Автомобиль: Seat Altea XL 1.6 TDI '15
Контактна інформація:

Повідомлення Irbis »

Скоро зробимо Cryfish'a нашим клубним юрисконсультом :) Ще пару судів і все... :clapping:
Зображення
Seat Altea XL 1,6 TDI I-Tech emocion red
Developer
Участник клуба
Автомобиль: Seat Leon 1.6

Повідомлення Developer »

Мені вже аж самому цікаво, який буде результат. Реально, ситуація смішна до "ні-магу", але водночас показує як сумлінно наші дай-гаї виконуються свої обовязки. Аж занадто ретельно. У мене, коли останній раз знайомого по такій причині зупинили, то попросили розказати пару пунктів ПДР. А коли він дослівно їх розказав, то з фразою "Ах ти таки розумний попався ...." додали троха нецензурних слів і відпустили. причому його здивуванню від нецензурної лексики, яка лунала не від звичайного сержантіка а від дядька з поважним званням, не було меж. Але спішив - тому і далі не дисткутував.

Cryfish, успіхів у справі і тримай нас в курсі по результату :).
Refbux
Майор
Майор
Автомобиль: Seat Ibiza II 6K1
Контактна інформація:

Повідомлення Refbux »

crayfish писав:хоча відповідно до ст.288 КУпАП України можна не платити мито...
ВОТ ВОТ! Чего не указал в заявлении??
Тоже деньги ))) ;-)
[url=http://forum-lines.ru/][img]http://forum-lines.ru/rez/ab143408.gif[/img][/url]
Irbis
Региональный координатор
Автомобиль: Seat Altea XL 1.6 TDI '15
Контактна інформація:

Повідомлення Irbis »

До речі ТТХ нових девайсів які дай"цям видали:
http://www.lasertech.com/TruCAM-Specifications.aspx
для загального розвитку :)
Зображення
Seat Altea XL 1,6 TDI I-Tech emocion red
Відповісти