Поміняв) прийшлось зняти повітряний фільтр, попустити корпус, зняв редуктор, добре шо газові шланги глучкі мягенькі, відвів в сторону і поміняв лампочку, заодно в другій фарі замінив щоб однаково світили
Хочу сьогодні натянути термоусадку на ричаг, як краще зробити, зняти передній болт і відкрутити шарову, чи пробувати відкрутити задній сайлент, боюсь шоб болт не лопнув ((( робити буду вдома з ями, без підйомника
Я весь час їх дома,з ями міняю.Обовязково треба зафіксувати передні колеса на місці. Інакше при встановленні (прикручуванні сайлента на місце отвори болтів не будуть співпадати і доведеться помучитись.)
Відкрутив три болти що тримають алюмінієвий кронштейн сайлентблока і стягую його з ричага.
Після того,як натягнув та прогрів термоусадочний патрубок,мажу його та отвор сайлента рідким милом і з "такой то матерью" та гемороєм надіваю його на місто. Закручую назад три болти і вуаля. Про те! Якщо стоїть "купровський" сайлент- матюхів та геморою буде на багато більше. У ньому центральний отвір менший ніж в стандартному сайленті. Більше того! Після того як поставив "купровські" сайленти,термоусадку довелося зняти,бо сайлент на ричаг зовсім не натягувався...
П.С.
Шарову та болт переднього сайлента я зовсім не трогаю.
Так. Колес не відкручую. Більше того,коли ставлю сайлет назад,доводиться рухати машину вперед-назад(прямо з ями машину штовкаю) щоб співпали отвори в саленті та в кузові(там де прикручується сайлент).
До речі,стокові сайлентблоки СЕАТа відрізняються від Фольксовсько-Шкодовських. Але вони не цільнолиті.
Саме такі стояли на моїй Алтеї.Вони,на мою думку, являються золотою серединою між звичайними та "купрасайлентами"
Коли перевіряли ходовку, казали що задні сайленти в нормі, але всеодно калатає справа шось, маю три варіанти або стойка 20% або стойка стаба 20% або ричаг болтається в сайленті 60%, сьогодні попробую перевірити останній, головне шоб болти відкрутились
Залів в яму, взяв фен, термоусадку, настроївся знімати сайлент, і тут.... дивлюсь а він потрісканий шо один шо другий, ппц, як вони дивились на підйомнику, смислу в термоусадці немає, кароч тепер думаю шо робити, ставити усилений чи простий?